В началото на септември ще се проведе българо-израелска летателна тренировка

30 прочитания

Правителството разреши преминаването през и пребиваването на територията на България с невоенен характер на въздухоплавателни средства и личен състав от ВВС на Израел. Те ще участват в съвместна българо-израелска летателна тренировка, която ще се проведе в началото на септември. Това съобщават от правителствената информационна служба.

В учението от израелска страна ще участват до 42 въздухоплавателни средства с техните екипажи, както и до 40 военнослужещи за координация и техническа поддръжка.

Провеждането на съвместните тренировъчни дейности ще доведе до повишаване на оперативната съвместимост и разширяване на военното сътрудничество между въоръжените сили на България и Израел, както и до усъвършенстване на подготовката на формирования от състава на българските ВВС.

За сега не се дават други детайли по предстоящата българо-израелска летателна тренировка.

През 2012 и 2013 г. се проведоха две българо-израелски летателни тренировки под името „Collector’s Item”. През 2013 г. в авиобаза Граф Игнатиево се базираха и шест израелски F-16C/D. През 2014 г. също се планираше подобна тренировка, но тя бе отменена, поради геополитическото напрежение в Черноморския регион.

Свързани теми

Предишна публикация
Два Ми-17 гасят цял ден пожара в Кресненското дефиле
Следваща публикация
ВВС изпълняват задачи в помощ на населението
30 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Нова донорска задача за C-27J

Днес, 19 март 2019 г. военно-транспортен самолет C-27J Spartan от състава на 16-та транспортна авиогрупа Враждебна извърши донорска задача по искане на Министерството на здравеопазването и заповед на началника на отбраната. Това съобщиха от ВВС.

Омагьосаният кръг

Има една мъдрост без ясен автор, която гласи – „Каквото и да ти разправят, знай…

ВВС откри учебната си година

С тържествен строй на личния състав и посрещане на бойното знаме днес, 7 януари 2019 г. във военните формирования на Военновъздушните сили беше открита новата 2019-та учебна година.

Командирът на ВВС посети конференция в Израел

От 21 май до 25 май 2018 г. Израел бе домакин на международна конференция по случай честването на 70 години от създаването на израелските ВВС. Командирът на българските Военновъздушни сили генерал-майор Цанко Стойков бе начело на официалната ни делегация, по покана на израелския си колега генерал-майор Амикам Норкин.

Авиокаст: Епизод 9

Новият епизод на подкаста посветен на авиация и космонавтика е вече при вас. В него,…
Меню