ВВС изпълняват задачи в помощ на населението

20 прочитания

Военновъздушните сили на България бяха задействани днес, 24 август 2017 г., за изпълнение на донорска задача и за пожарогасене от въздуха. Това съобщиха от МО.

Екипаж на военнотранспортен самолет C-27J Spartan от състава на ВВС извърши полет до Варна и обратно, за да транспортира донор на органи за трансплантация от МБАЛ „Света Марина“ във Варна. Медицинският екип на борда на самолета е от УМБАЛ „Св. Екатерина“-София и УБ „Лозенец“. Изпълнението на полета е по молба на Министерството на здравеопазването.

Eкипажът на машината е бил в състав командир – капитан Илиан Илиев, помощник-командир – капитан Йордан Димитров и борден инженер майор Мирослав Пипев. Днес транспортната авиогрупа „Враждебна” отбелязваше и 69 години от създаването си.

В същото време въоръжените сили бяха задействани за оказване на помощ при потушаването на големия горски пожар в землището на село Мечкул, община Симитли. Екипаж от авиобаза Крумово с вертолет Ми-17 също е бил задействан за оказване на помощ за овладяването на огнената стихия. Вертолетът излетя в 16.58 часа от авиобазата и се отправи към района на пожара. В 18,22 часа е излетял и втори вертолет Ми-17.

Свързани теми

Предишна публикация
В началото на септември ще се проведе българо-израелска летателна тренировка
Следваща публикация
МО търси доставка на пиротехнически средства за авиацията
20 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

България е близо до подписване на нов договор за логистика за C-27J

България е близо до подписване на нов договор за логистична поддръжка за военно-транспортните самолети C-27J Spartan, се похвалиха от МО, но новият договор ще бъде по-скромен от този, който действаше между 2012 и 2017 г., съобщават източници на АЕРО.

Красимир Каракачанов: Ще ремонтираме и Су-25, в момента летят четири

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че има амбицията да се ремонтирт за малко средства щурмовите самолети Су-25. Според него, в момента летят четири такива самолета. Това каза той днес, 10 април 2018 г. в сутрешния блок на БНТ1.

Договорът за Су-25 може да се забави

Изпълнението на договора за ремонт, удължаване на ресурса и модернизация на българските Су-25 може да се забави. Това съобщава БГНЕС.

Меню