И днес два Ми-17 гасиха пожара в Кресненското дефиле

16 прочитания

Два вертолета Ми-17 от състава на ВВС и 118 военнослужещи със специализирана техника от състава на Сухопътните войски участваха днес, 26 август 2017 г., в борбата с огнената стихия в Благоевградска и Хасковска области. Това съобщиха от МО.

Модулни групи от Сухопътните войски продължават и към момента да оказват помощ в гасенето на големия горски пожар в Кресненското дефиле над село Мечкул, община Симитли. Екипажите на двата вертолета Ми-17 от 09,00 часа направиха около 64 захода и изляха близо 160 тона вода над огъня в труднодостъпната местност. Вертолетите приключиха работата за деня в 18,30 часа.

Пожарът в района на селата Филипово и Варник, област Хасково е локализиран с помощта на модулната група от състава на Сухопътните войски, която участва в потушаването на огъня от 07,00 часа до 18,00 часа.

За трети пореден ден вертолети Ми-17 от състава на 24-та авиобаза гасят пожара в района на Кресненското дефиле.

Свързани теми

Предишна публикация
МО все още не е влязло в контакт с шведската страна
Следваща публикация
Два Ми-17 гасят цял ден пожара в Кресненското дефиле
16 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Министър Каракачанов: Възстановяваме историческата справедливост при ВВВУ

Военният министър Красимир Каракачанов е заявил, че ще бъде възстановена историческата справедливост, при повторното създаване на Висшето военновъздушно училище в Долна Митрополия и това няма да повлияе на другите два факултета на НВУ. Това е казал той на 10 април 2019 г., на правителственото заседание, което прие решението за възстановяване на ВВВУ.

Израел избра CH-53K

Израел избра тежкият тридвигателен вертолет CH-53K за заместник на сега експлоатираните CH-53 Yas’ur. Това съобщиха…

Командирът на ВВС участва в симпозиум на НАТО

На 2 и 3 юли 2018 г. в Щаба на Съюзното въздушно командване на НАТО (СВК) в Рамщайн се проведе Симпозиум на командващите на Военновъздушните сили на страните-членки на НАТО. Това съобщават от ВВС.

Меню