И днес два Ми-17 гасиха пожара в Кресненското дефиле

16 прочитания

Два вертолета Ми-17 от състава на ВВС и 118 военнослужещи със специализирана техника от състава на Сухопътните войски участваха днес, 26 август 2017 г., в борбата с огнената стихия в Благоевградска и Хасковска области. Това съобщиха от МО.

Модулни групи от Сухопътните войски продължават и към момента да оказват помощ в гасенето на големия горски пожар в Кресненското дефиле над село Мечкул, община Симитли. Екипажите на двата вертолета Ми-17 от 09,00 часа направиха около 64 захода и изляха близо 160 тона вода над огъня в труднодостъпната местност. Вертолетите приключиха работата за деня в 18,30 часа.

Пожарът в района на селата Филипово и Варник, област Хасково е локализиран с помощта на модулната група от състава на Сухопътните войски, която участва в потушаването на огъня от 07,00 часа до 18,00 часа.

За трети пореден ден вертолети Ми-17 от състава на 24-та авиобаза гасят пожара в района на Кресненското дефиле.

Свързани теми

Предишна публикация
МО все още не е влязло в контакт с шведската страна
Следваща публикация
Два Ми-17 гасят цял ден пожара в Кресненското дефиле
16 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Макс 2019 4 х Су-57

МАКС-2019

Тазгодишният Московски авиокосмически салон (МАКС-2019), четиринадесети поред, ще остане в историята най-вече с геополитическите заигравания между Русия, Турция и Китай и с липсата на някакви шокиращи новости, представени от домакините – нито във военната, нито в гражданска авиация.

България ще участва в многонационална програма за подготовка на летци за специални операции

Меморандум за разбирателство между министерствата на отбраната на България, Словения, Унгария и Хърватска за създаването на Многонационална програма за подготовка на авиацията за специални операции беше подписан днес, 4 октомври 2018 г., в Брюксел.

Индия получи първите си CH-47 Chinook

Индийските ВВС получиха своите първи четири тежки транспортни вертолети 15 Boeing CH-47F Chinook. Машините са пристигнали в Индия вчера, 10 февруари 2019 г.

ВВС отново търси да купи Bambi Bucket

Военновъздушните сили на България са стартирали нова процедура за възлагане на обществена поръчка за доставка на две системи за гасене на пожар Bambi Bucket. Предишната процедура за това се провали през октомври.

Правителството тръгна на извънсъдебно споразумение по договора с Airbus Helicopters

Правителството започна преговори за постигане на извънсъдебно споразумение с европейския вертолетостроител Airbus Helicopters по неразрешените въпроси около сделката за покупка на вертолетите Panther и Cougar. Това съобщава сайтът Mediapool.

Меню