Пети ден вертолети на ВВС се борят с пожара в Кресненското дефиле

13 прочитания

Два вертолета Ми-17 от състава на авиобаза Крумово и днес, 28 август 2017 г., се включиха в действията за овладяване на огнената стихия в Кресненското дефиле. Това съобщиха от МО.

Първият вертолет излетя от авиобазата в 12,42 часа, а вторият – в 13,30 часа. Всеки от екипажите работи по 3 часа и 5 минути преди да бъде приземен вертолетът за зареждане. До 16,30 часа вертолетите изпълниха общо 48 захода. За това време над обхванатите от огъня горски масиви край село Влахи са изсипани от въздуха близо 96 тона вода.

В 16,30 часа единият вертолет Ми-17 отново излетя, за да участва в потушаването на пожара до 19,30 часа. По-късно втората машина също се включи в овладяването на огъня.

Пети ден продължава и помощта, която оказват специализирани екипи от Сухопътните войски за потушаването на пожарите в Кресненското дефиле. От сутринта 85 военнослужещи от състава на военни формирования 56 040 – Благоевград и 28 610 – София с противопожарни автомобили и транспортна техника се включиха в гасенето на пожара край симитлийските села Мечкул, Стара Кресна и Влахи. Действията на военнослужещите се ръководят от майорите Кирил Спаневиков и Александър Бойков.

Свързани теми

Предишна публикация
Френски CL-415 блъсна баржа при излитане
Следваща публикация
УКРИНМАШ обжалва спирането на процедурата за удължаване на КСА-2
13 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Млади пилоти с класна специалност „Военен пилот – първи клас”

На младите пилоти старши лейтенантите Светослав Пентиев, Александър Иванов, Аспарух Пашов и Йордан Тонев от авиобаза Граф Игнатиево и ВВУБ „Георги Бенковски“ – Долна Митрополия бе присвоена степен за класна специалност „Военен пилот – първи клас”. Това бе съобщено от ВВС.

Инцидент с C-27J Spartan от състава на ВВС (обновена)

Военно-транспортен самолет C-27J Spartan от състава на българските ВВС е претърпял инцидент на земята по време на тренировъчни полети от авиобаза Граф Игнатиево днес, 19 януари 2018 г. Няма пострадали. Това съобщават от ВВС

Меню