УКРИНМАШ обжалва спирането на процедурата за удължаване на КСА-2

15 прочитания

Украинската държавна компания УКРИНМАШ е подала жалба в Комисията за защита ан конкуренцията (КСА) срещу спирането на процедурата за удължаване на ресурса на КСА-2. Това се чете от съобщение на сайта на КЗК.

Жалбата на украинската компания е била подадена на 10 август 2017 г., но едва днес, 28 август, по нея е открито производство. За сега не са ясни какви са мотивите на УКРИНМАШ. Ответник по жалбата е МО.

КЗК има по закон един месец да се произнесе по жалбата, но често този срок не се спазва.

На 28 юли 2017 г. МО реши да спре процедурата за възлагане на обществена поръчка за удължаване на междуремонтния ресурс на кутията на самолетни агрегати КСА-2 за МиГ-29. Процедурата бе спряна защото и двамата явили се кандидати, УКТИНМАШ и българската компания „Авиостарт” ООД не са успели да докажат, че са оторизирани от производителя/конструктора за извършване на подобна дейност.

Поръчката бе за удължаване на техническия ресурс на седем броя КСА-2, а потенциалната стойност на поръчката бе 458 333,33 лв. без ДДС.

Свързани теми

Предишна публикация
Четвърти ден два Ми-17 гасят пожара край Кресненското дефиле
Следваща публикация
Пети ден вертолети на ВВС се борят с пожара в Кресненското дефиле
15 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Министър Каракачанов: Шансът да няма сделка за F-16 е 25%

Според министъра на отбраната Красимир Каракачанов винаги има шанс да не се стигне до споразумение със САЩ за изтребителите F-16, като шансът за това в момента бил максимум 25%. Това каза той днес, 6 юни 2019 г., пред репортери.

Катар и Великобритания се споразумяха за сделката за Eurofighter

Преговорите между Катар и Великобритания за доставка на изтребители Eurofighter и учебно-тренировъчни самолети Hawk са вече приключили и двете страни търсят подходяща дата за подписването на договора. Това съобщава Defense News.

Холандия купува още девет F-35

Холандското правителство обяви вчера, 8 октомври 2019 г., плановете си за покупката на още девет изтребителя от следващо поколение F-35A.

Меню