УКРИНМАШ обжалва спирането на процедурата за удължаване на КСА-2

10 прочитания

Украинската държавна компания УКРИНМАШ е подала жалба в Комисията за защита ан конкуренцията (КСА) срещу спирането на процедурата за удължаване на ресурса на КСА-2. Това се чете от съобщение на сайта на КЗК.

Жалбата на украинската компания е била подадена на 10 август 2017 г., но едва днес, 28 август, по нея е открито производство. За сега не са ясни какви са мотивите на УКРИНМАШ. Ответник по жалбата е МО.

КЗК има по закон един месец да се произнесе по жалбата, но често този срок не се спазва.

На 28 юли 2017 г. МО реши да спре процедурата за възлагане на обществена поръчка за удължаване на междуремонтния ресурс на кутията на самолетни агрегати КСА-2 за МиГ-29. Процедурата бе спряна защото и двамата явили се кандидати, УКТИНМАШ и българската компания „Авиостарт” ООД не са успели да докажат, че са оторизирани от производителя/конструктора за извършване на подобна дейност.

Поръчката бе за удължаване на техническия ресурс на седем броя КСА-2, а потенциалната стойност на поръчката бе 458 333,33 лв. без ДДС.

Свързани теми

Предишна публикация
Четвърти ден два Ми-17 гасят пожара край Кресненското дефиле
Следваща публикация
Пети ден вертолети на ВВС се борят с пожара в Кресненското дефиле
10 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Финландия получи първоначални оферти за замяна на F/A-18C/D

Финландското МО получи на 31 януари 2019 г. първоначалните оферти от петима производители, които са кандидати за доставка на нов многоцелев изтребител, който да замени сега използваните F/A-18C/D Hornet. Проектът се нарича H-X.

Румъния подписа за още пет португалски F-16

Румънският военен министър Николае-Йонел Чюка подписа със своя португалски колега Жоао Гомес Кравиньо договор за покупката на още пет употребявани изтребители F-16. Това стана на 27 януари 2020 г. в португалската авиобаза Монте Реал.

Появиха се подробности за използването на МиГ-29СМТ в Сирия

На 13 септември стана ясно, че Русия е прехвърлила многоцелеви изтребители МиГ-29СМТ в сирийската си авиобаза Хмеймим. Руският вестник „КоммерсантЪ” изнася допълнителна информация за използването на машината там.

Германия купува още Eurofigther и избира между него и Super Hornet за заместник на Tornado

Германия ще купи още новопроизведени изтребители Eurofighter, които ще заменят сега експлоатираните Eurofighter Tranche 1 и ще избере между този тип и F/A-18 Super Hornet за замяна на изтребителите-бомбардировачи Tornado. Това съобщи източници в германското МО цитирани от германски медии.

Меню