УКРИНМАШ обжалва спирането на процедурата за удължаване на КСА-2

18 прочитания

Украинската държавна компания УКРИНМАШ е подала жалба в Комисията за защита ан конкуренцията (КСА) срещу спирането на процедурата за удължаване на ресурса на КСА-2. Това се чете от съобщение на сайта на КЗК.

Жалбата на украинската компания е била подадена на 10 август 2017 г., но едва днес, 28 август, по нея е открито производство. За сега не са ясни какви са мотивите на УКРИНМАШ. Ответник по жалбата е МО.

КЗК има по закон един месец да се произнесе по жалбата, но често този срок не се спазва.

На 28 юли 2017 г. МО реши да спре процедурата за възлагане на обществена поръчка за удължаване на междуремонтния ресурс на кутията на самолетни агрегати КСА-2 за МиГ-29. Процедурата бе спряна защото и двамата явили се кандидати, УКТИНМАШ и българската компания „Авиостарт” ООД не са успели да докажат, че са оторизирани от производителя/конструктора за извършване на подобна дейност.

Поръчката бе за удължаване на техническия ресурс на седем броя КСА-2, а потенциалната стойност на поръчката бе 458 333,33 лв. без ДДС.

Свързани теми

Предишна публикация
Пети ден вертолети на ВВС се борят с пожара в Кресненското дефиле
Следваща публикация
Четвърти ден два Ми-17 гасят пожара край Кресненското дефиле
18 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Новият изтребител потъна в нови неясноти, докато експлоатацията на МиГ-29 продължава да е проблематична

Проектът за придобиване на нов изтребител за ВВС се сблъска с неочакван нов проблем – промени в Закона за ДДС фактически орязаха сумата по него с 300 млн. лева. Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов пред журналисти днес, 7 декември 2017 г.

Министър Каракачанов очерта три варианта след „Комисията „Gripen”

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов очерта три възможни сценария за развитие на проекта за покупка на нов изтребител след края на работата на т.нар. „Комисия „Gripen”. Това той направи днес, 17 септември 2017 г.” в интервю по телевизия „Канал 3”.

Първите произведени F-35B ще трябва да се подменят около 2026 г.

Първите произведени изтребители от пето поколение F-35B ще трябва вероятно да се подменят, тъй като ще са достигнали до края на жизнения си цикъл по отношение на часове във въздуха. Това се казва в доклад за състоянието на програмата F-35, който се цитира от Aviation Week.

Меню