УКРИНМАШ обжалва спирането на процедурата за удължаване на КСА-2

18 прочитания

Украинската държавна компания УКРИНМАШ е подала жалба в Комисията за защита ан конкуренцията (КСА) срещу спирането на процедурата за удължаване на ресурса на КСА-2. Това се чете от съобщение на сайта на КЗК.

Жалбата на украинската компания е била подадена на 10 август 2017 г., но едва днес, 28 август, по нея е открито производство. За сега не са ясни какви са мотивите на УКРИНМАШ. Ответник по жалбата е МО.

КЗК има по закон един месец да се произнесе по жалбата, но често този срок не се спазва.

На 28 юли 2017 г. МО реши да спре процедурата за възлагане на обществена поръчка за удължаване на междуремонтния ресурс на кутията на самолетни агрегати КСА-2 за МиГ-29. Процедурата бе спряна защото и двамата явили се кандидати, УКТИНМАШ и българската компания „Авиостарт” ООД не са успели да докажат, че са оторизирани от производителя/конструктора за извършване на подобна дейност.

Поръчката бе за удължаване на техническия ресурс на седем броя КСА-2, а потенциалната стойност на поръчката бе 458 333,33 лв. без ДДС.

Свързани теми

Предишна публикация
Пети ден вертолети на ВВС се борят с пожара в Кресненското дефиле
Следваща публикация
Четвърти ден два Ми-17 гасят пожара край Кресненското дефиле
18 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Мароко инвестира в още F-16 и модернизация на старите

Мароко планира да инвестира близо $5 млрд. в придобиването на нови F-16 и модернизация на старите си машини от този тип. Това се чете в уведомление на агенцията за военно-техническо сътрудничество (DSCA) на Пентагона до Конгреса на САЩ.

Очаквано МО предлага на правителството да се купи F-16 (изцяло обновена)

Напълно очаквано, Министерство на отбраната излезе с доклад, в който се предлага на Министерски съвет за започване на преговори за покупка на изтребители F-16 Block 70/72. Това стана днес, 21 декември 2018 г. В доклада се дава твърде малка и противоречаща си аргументация, като има и предложение до Народното събрание за фактическото анулиране на инвестиционния проект, който беше приет през юни тази година. С това се засилва впечатлението, че се касае за фактически чисто политически избор.

САЩ са обещали задълбочен технологичен трансфер за японския F-3

Съединените щати са обещали по-задълбочен технологичен трансфер около разработвания от Япония изтребител от следващо поколение F-3. Това съобщава местният вестник Yomiuri Shimbun, цитиращ собствени източници от японското правителство.

Меню