УКРИНМАШ обжалва спирането на процедурата за удължаване на КСА-2

18 прочитания

Украинската държавна компания УКРИНМАШ е подала жалба в Комисията за защита ан конкуренцията (КСА) срещу спирането на процедурата за удължаване на ресурса на КСА-2. Това се чете от съобщение на сайта на КЗК.

Жалбата на украинската компания е била подадена на 10 август 2017 г., но едва днес, 28 август, по нея е открито производство. За сега не са ясни какви са мотивите на УКРИНМАШ. Ответник по жалбата е МО.

КЗК има по закон един месец да се произнесе по жалбата, но често този срок не се спазва.

На 28 юли 2017 г. МО реши да спре процедурата за възлагане на обществена поръчка за удължаване на междуремонтния ресурс на кутията на самолетни агрегати КСА-2 за МиГ-29. Процедурата бе спряна защото и двамата явили се кандидати, УКТИНМАШ и българската компания „Авиостарт” ООД не са успели да докажат, че са оторизирани от производителя/конструктора за извършване на подобна дейност.

Поръчката бе за удължаване на техническия ресурс на седем броя КСА-2, а потенциалната стойност на поръчката бе 458 333,33 лв. без ДДС.

Свързани теми

Предишна публикация
Пети ден вертолети на ВВС се борят с пожара в Кресненското дефиле
Следваща публикация
Четвърти ден два Ми-17 гасят пожара край Кресненското дефиле
18 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Министър Каракачанов ще иска оферти за нови и за употребявани изтребители

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще поиска от САЩ, Италия и Швеция да си повторят офертите и да дадат такива за доставка на новопроизведени изтребители. Това казва той в интервю за вестник „24 часа” публикувано днес, 30 октомври 2017 г.

КЗК отхвърли молбата на УКРИНМАШ за спиране на процедурата за МиГ-29

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е отхвърлила искането на украинската държавна компания УКРИНМАШ за спиране на процедурата за възлагане на обществена поръчка за поддръжката на българските изтребители МиГ-29. КЗК е направила това решение на 29 декември 2017 г.

Полша възстанови полетите с МиГ-29

Полските ВВС са възстановили полетите със своите изтребители МиГ-29. Те бяха спрени след инцидента от 18 декември миналата година, когато на кацане в авиобаза Минск Мазовецки. За това съобщава полският сайт Defence24.

F-35 приключи с изпитателните си полети

На 11 април 2018 г. изпитателен F-35C е изпълнил последния тестов полет в рамките на изпитателната програма на типа (System Development and Demonstration – SDD). С това се приключва процес, който отне над 11 години.

Меню