За шести и вероятно последен ден Ми-17 гаси пожара край Кресненското дефиле

11 прочитания

За шести и вероятно последен ден вертолет Ми-17 от състава на ВВС гаси пожара, който бушува в района на Кресненското дефиле. Днес, 29 август 2017 г., следобед от МВР обявиха, че пожарът е напълно овладян.

Вертолет Ми-17 от състава на 24-та авиобаза излетя в 08,08 часа, за да окаже помощ в потушаването на пожара в Кресненското дефиле. В продължение на близо два часа екипажът на вертолета направи 15 захода и обля с над 30 тона вода обхванатите от огъня горски масиви.

За последните шест дни два Ми-17 гасиха всеки ден и хвърлиха около 700 тона вода над най-тежките участъци на пожара, който погълна над 10 000 декара горски площи.

Свързани теми

Предишна публикация
РВД стартира есенната си кампания за набиране на ръководите на полети
Следваща публикация
Френски CL-415 блъсна баржа при излитане
11 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Правителството заговори за пренасочване на военни вертолети към медицински и противопожарни задачи

Премиерът Бойко Борисов заговори за пренасочване на военни вертолети към изпълнение на медицински и противопожарни задачи. Това заяви той на заседанието на Министерски съвет, което бе проведено днес, 18 януари 2018 г.

Договорът за Су-25 забуксува

Договорът за ремонт, удължаване на ресурса и малка модернизация на част от българските щурмови самолети Су-25 започва да буксува и има реалистични опасения, че е възможно той да не се реализира въобще.

Правителството даде 310 000 лв. целево, за оборудване на вертолети Cougar за гасене на пожари

Правителството одобри допълнителни разходи в размер 310 000 лв. по бюджета на Министерството на отбраната за 2018 г. Средствата са необходими за привеждане на два броя вертолети AS 532AL Cougar в готовност за изпълнение на задачи по гасене на горски пожари от въздуха. Това е гласувано на заседанието от днес, 27 юни 2018 г.

Български и сръбски МиГ-29 стрелят на Шабла (галерия)

Български и сръбски изтребители МиГ-29 извършиха бойни стрелби на зенитния полигон „Шабла“. И двете страни участваха в стрелбите с по два едноместни и един двуместен МиГ-29, и двете страни стреляха с ракети „въздух – въздух“ Р-60МК и Р-73Э. Полетите се осъществяваха от авиобаза Граф Игнатиево. Повече за стрелбите може да прочетете тук.

Меню