За шести и вероятно последен ден Ми-17 гаси пожара край Кресненското дефиле

9 прочитания

За шести и вероятно последен ден вертолет Ми-17 от състава на ВВС гаси пожара, който бушува в района на Кресненското дефиле. Днес, 29 август 2017 г., следобед от МВР обявиха, че пожарът е напълно овладян.

Вертолет Ми-17 от състава на 24-та авиобаза излетя в 08,08 часа, за да окаже помощ в потушаването на пожара в Кресненското дефиле. В продължение на близо два часа екипажът на вертолета направи 15 захода и обля с над 30 тона вода обхванатите от огъня горски масиви.

За последните шест дни два Ми-17 гасиха всеки ден и хвърлиха около 700 тона вода над най-тежките участъци на пожара, който погълна над 10 000 декара горски площи.

Свързани теми

Предишна публикация
РВД стартира есенната си кампания за набиране на ръководите на полети
Следваща публикация
Френски CL-415 блъсна баржа при излитане
9 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Годишен анализ в авиобаза Граф Игнатиево

Днес, 12 януари 2018 г., в авиобаза Граф Игнатиево се проведе годишният анализ на подготовката, войсковия ред и дисциплината на личния състав от базата в присъствието на командира на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков. Това съобщават от ВВС.

България и Македония обменят опит във вертолетната авиация

На 24 и 25 септември 2019 г. в Командването на Въздушна бригада Петровец бяха проведени експертни дискусии в областта на военната авиация и противовъздушната отбрана между екипи на Република Северна Македония и Република България. Това съобщават македонските въоръжени сили.

МО отхвърли съобщенията, че ремонтът на Су-25 ще струва 310 млн. лева

Министерство на отбраната излезе с нарочно съобщение, в което отхвърли съобщенията, че ремонтът на щурмовите самолети Су-25 ще струва 310 млн. лева. Съобщението се появи днес, 25 октомври 2018 г., малко преди 20 часа.

Нови инструктори на PC-9

От днес, 22 май 2018 г., отрядът на инструкторите във Военновъздушна учебна база „Георги Бенковски” се увеличи с още двама пилоти. Това съобщават от ВВС.

Меню