За шести и вероятно последен ден Ми-17 гаси пожара край Кресненското дефиле

5 прочитания

За шести и вероятно последен ден вертолет Ми-17 от състава на ВВС гаси пожара, който бушува в района на Кресненското дефиле. Днес, 29 август 2017 г., следобед от МВР обявиха, че пожарът е напълно овладян.

Вертолет Ми-17 от състава на 24-та авиобаза излетя в 08,08 часа, за да окаже помощ в потушаването на пожара в Кресненското дефиле. В продължение на близо два часа екипажът на вертолета направи 15 захода и обля с над 30 тона вода обхванатите от огъня горски масиви.

За последните шест дни два Ми-17 гасиха всеки ден и хвърлиха около 700 тона вода над най-тежките участъци на пожара, който погълна над 10 000 декара горски площи.

Свързани теми

Предишна публикация
Пети ден вертолети на ВВС се борят с пожара в Кресненското дефиле
Следваща публикация
РВД стартира есенната си кампания за набиране на ръководите на полети
5 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

България и Гърция ще си сътрудничат в охраната на въздушното пространство на Македония

България и Гърция да си сътрудничат при охраната на въздушното пространство на Северна Македония. За това са се споразумели българският президент Румен Радев и гръцкия премиер Кириакос Мицотакис, по време на двустранната им среща в Атина провела се днес, 10 октомври 2019 г.

Първи полети в Граф Игнатиево за годината

Първият полет за 2019 г. бе изпълнен от командира на авиобаза Граф Игнатиево бригаден генерал Димитър Петров съвместно с капитан Борис Масларов на учебно-боен самолет МиГ-29 днес, 8 януари 2019 г. Това съобщиха от ВВС.

Правителството отпусна 82,51 млн. лева за ремонт на Су-25

Правителството одобри на заседанието си днес, 27 февруари 2019 г., плащане в размер на 82,51 млн. лева по проекта за ремонт и възстановяване на летателната годност на щурмовите самолети Су-25 от състава на българските ВВС.

Премиерът обеща в Долна Митрополия 2 млрд. за нова техника, самолетостроене, магистрала до Плевен и нови общежития

Премиерът Бойко Борисов раздаде многобройни обещания в Долна Митрополия, като обеща пред курсантите във факултет „Авиационен” на НВУ 2 млрд. за нова техника, самолетостоене в България, нови общежития и магистрала до Плевен догодина. Това стана днес, 3 май 2019 г.

Меню