Летище София посрещна 5 милионния си пасажер

57 прочитания

Летище София посрещна днес, 10 октомври 2017 г., своя 5 милионен пасажер. Това е 34-годишната Петя Стоянова пристигнала с полет на „България ер” от Варна.

Съветът на директорите на „Летище София“ ЕАД приветства избраничката като ѝ връчи ваучер за пазаруване в магазините на летището и кошница с цветя. От авиокомпанията късметлийката получи златна карта за членство в програмата за лоялни клиенти.

Петя Стоянова бе тържествено посрещната с народна музика и танци, като за празничната атмосфера и доброто настроение се погрижиха децата от столичното училище „Иван Богоров“.

„Днес летище София посрещна своя 5-милионен пътник. Рекорд, който е постигнат за първи път в историята на българско летище“, обяви изпълнителният директор Владимир Рапонджиев.

Той добави още, че отличните резултати на столичното летище се дължат на усилията на служителите му, на авиокомпаниите, на увеличените честоти на полетите по различни маршрути, както и на новооткритите линии.

Статистиката на летище София показва, че най-предпочитаните дестинации за пътуване през деветте месеца на 2017 г. са: Лондон (334 406), Франкфурт (130 028) и Мюнхен (129 156). Варна пък попада в топ 10 като заема 7-мо място (92 907).

През цялата 2016 г. софийското летище посрещна и изпрати 4 980 387. Очаква се тази година бройката да достигне около 6 млн.

Свързани теми

Предишна публикация
Shell ще доставя гориво на летище София
Следваща публикация
Плевнелиев смята, че армията ще спечели от отлагането на изтребителната програма
57 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Участва ли турска фирма в процедурата за концесиониране на летище София?

Участва или не турска фирма в процедурата по концесиониране на софийското летище и дали тази фирма е вече предопределена за победител. Тази полемика се разгоря днес, 10 май 2019 г., след като вчера бяха отворени офертите на участничките в процеса.

Удължиха срока за подаване на оферти за концесиониране на летище София

Министърът на транспорта Росен Желязков е подписал решение, с което удължава срока за подаване на оферти за концесионирането на летище София с един месец до 22 ноември 2018 г. Това съобщиха днес, 2 октомври, от Министерство на транспорта.

Прокуратурата отказа да се меси в концесията на летище София

Не е налице законово основание за намеса на прокуратурата по реда на надзора за законност в откритата процедура за концесия на Летище София. Това съобщават от държавното обвинение днес, 7 ноември 2018 г.

Спартани по европейски в София

Развитие на една добра практика във време, когато добрите новини за българската военна авиация са кът или направо въобще ги няма. Така може да се определи третото поредно издание на летателната тренировка, която през 2016 и 2017 г. носеше името „Балкански Спартан“ (Balkan Spartan), а от тази година е с политически и географски по-коректното име „Европейския Спартан – 18“ (European Spartan – 18).

Меню