Летище София посрещна 5 милионния си пасажер

57 прочитания

Летище София посрещна днес, 10 октомври 2017 г., своя 5 милионен пасажер. Това е 34-годишната Петя Стоянова пристигнала с полет на „България ер” от Варна.

Съветът на директорите на „Летище София“ ЕАД приветства избраничката като ѝ връчи ваучер за пазаруване в магазините на летището и кошница с цветя. От авиокомпанията късметлийката получи златна карта за членство в програмата за лоялни клиенти.

Петя Стоянова бе тържествено посрещната с народна музика и танци, като за празничната атмосфера и доброто настроение се погрижиха децата от столичното училище „Иван Богоров“.

„Днес летище София посрещна своя 5-милионен пътник. Рекорд, който е постигнат за първи път в историята на българско летище“, обяви изпълнителният директор Владимир Рапонджиев.

Той добави още, че отличните резултати на столичното летище се дължат на усилията на служителите му, на авиокомпаниите, на увеличените честоти на полетите по различни маршрути, както и на новооткритите линии.

Статистиката на летище София показва, че най-предпочитаните дестинации за пътуване през деветте месеца на 2017 г. са: Лондон (334 406), Франкфурт (130 028) и Мюнхен (129 156). Варна пък попада в топ 10 като заема 7-мо място (92 907).

През цялата 2016 г. софийското летище посрещна и изпрати 4 980 387. Очаква се тази година бройката да достигне около 6 млн.

Свързани теми

Предишна публикация
Shell ще доставя гориво на летище София
Следваща публикация
Плевнелиев смята, че армията ще спечели от отлагането на изтребителната програма
57 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Adria Airways пуска полети Любляна – София

Словенската авиокомпания Adria Airways стартира полети от столицата на страната Любляна до летище София. Това ще стане на 25 март 2018 г. с влизането на лятното разписание.

Wizz Air отново спира полетите София – Варна

Нискотарифната авиокомпания Wizz Аir за втори път преустановява полетите между София и Варна. Това ще стане от 27 октомври 2018 г., като новината беше потвърдена както от авиокомпанията, така и от дружеството „Фрапорт туин стар еърпорт мениджмънт“, концесионер на летищата във Варна и Бургас, съобщава „Капитал”.

Стартираха полетите Баку – София

Днес, 16 януари 2018 г., стартираха редовните полети по линията свързваща столиците на България и Азербайджан. Полетите се осъществяват от азербайджанската авиокомпания Buta Airways.

Wizz Air внезапно спира полетите до няколко английски летища

Всички полети на нискотарифната авиокомпания Wizz Air от София до Бирмингам, Бристол и Донкастър/Шефийлд ще бъдат преустановени от 6 ноември 2016 г. Това се посочва в становище на компанията в отговор на въпрос на БТА по повод сигнал от клиенти на компанията за отменени резервации за посочените дестинации.

Меню