Lufthansa Group купува значителна част от Air Berlin

7 прочитания

Lufthansa Group е подписала споразумение с Air Berlin за придобиване на значителна част от активите ѝ. Това съобщава Flightglobal.

Според представители на обявената в несъстоятелност авиокомпания, Lufthansa Group ще купи нискотарифния оператор Niki и регионалната авиокомпания LGW, които са част от Air Berlin. Освен това е било заявено, че ще бъдет купени и 20 от самолетите на компанията.

Ориентировъчната стойност на сделката е €210 млн., но нейните точни измерения ще станат ясни по-късно.

Работата на всички служители в Niki и LGW е гарантирана, като вероятно в Lufthansa ще се отвори допълнителна работа и за част от служителите на Air Berlin.

Изпълнителния директор на Lufthansa Group Карстен Шоор е заявил, че компанията му ще вземе на работа веднага около 3000 служители на Air Berlin и нейните подчинени структури. Според него придобиването на части от Air Berlin е важна стъпка в развиването на нискотарифната авиокомпания Eurowings, която е част от групата.

След споразумението е много вероятно Air Berlin да изплати целия заем от €150 млн., който германското федерално правителство ѝ отпусна през август за да гарантира продължаването на операциите ѝ, до намиране на купувач, за основната част от активите ѝ.

От Air Berlin заявяват, че продължават разговорите с easyJet, както и с други заинтересувани страни, които искат да купят части от компанията.

Air Berlin ще спре всички свои полети от 28 октомври, но полетите в Niki и LGW ще продължат.

Свързани теми

Предишна публикация
Travel Service стана мажоритарен собственик на Czech Airlines
Следваща публикация
Airbus купува мажоритарен дял в програмата CSeries
7 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Ники Лауда взима Niki за малко над €30 млн.

Бившият световен шампион от Формула 1 Ники Лауда е спечелил наддаването на авиокомпанията Niki срещу сумата от €30,3 млн. Това съобщава германският вестник Bild am Sonntag, цитиран от Reuters.

Ники Лауда си върна контрола над Niki

Бившият пилот и световен шампион от Формула 1 Ники Лауда успя да спечели наддаването за покупката на авиокомпанията Niki, след сериозни преговори и развалено споразумение с холдинга IAG. Това съобщава Reuters.

Lufthansa отменя половината си полети за утре

Германската авиокомпания Lufthansa отменя половината си полети планирани за утре, 10 април 2018 г. Това е в резултат на стачните действия на синдиката на работниците в публичния сектор Verdi.

IAG купува Niki за €20 млн.

Холдингър International Airlines Group (IAG) обяви, че ще купи австрийската нискотарифна авиокомпания Niki за €20 млн. и ще предостави други €16,5 млн. за да подобри ликвидността ни. Това съобщава Reuters.

Niki подава заявление за обявяване в несъстоятелност след провала на сделката с Lufthansa

Нискотарифната авиокомпания Niki обяви, че стартира процедура по обявяване в несъстоятелност, след като днес, 13 декември 2017 г., стана ясно, че Lufthansa се изтегля от преговорите за придобиване, след сигнали от Европейската комисия, че сделката няма да бъде одобрена.

Меню