Lufthansa Group купува значителна част от Air Berlin

7 прочитания

Lufthansa Group е подписала споразумение с Air Berlin за придобиване на значителна част от активите ѝ. Това съобщава Flightglobal.

Според представители на обявената в несъстоятелност авиокомпания, Lufthansa Group ще купи нискотарифния оператор Niki и регионалната авиокомпания LGW, които са част от Air Berlin. Освен това е било заявено, че ще бъдет купени и 20 от самолетите на компанията.

Ориентировъчната стойност на сделката е €210 млн., но нейните точни измерения ще станат ясни по-късно.

Работата на всички служители в Niki и LGW е гарантирана, като вероятно в Lufthansa ще се отвори допълнителна работа и за част от служителите на Air Berlin.

Изпълнителния директор на Lufthansa Group Карстен Шоор е заявил, че компанията му ще вземе на работа веднага около 3000 служители на Air Berlin и нейните подчинени структури. Според него придобиването на части от Air Berlin е важна стъпка в развиването на нискотарифната авиокомпания Eurowings, която е част от групата.

След споразумението е много вероятно Air Berlin да изплати целия заем от €150 млн., който германското федерално правителство ѝ отпусна през август за да гарантира продължаването на операциите ѝ, до намиране на купувач, за основната част от активите ѝ.

От Air Berlin заявяват, че продължават разговорите с easyJet, както и с други заинтересувани страни, които искат да купят части от компанията.

Air Berlin ще спре всички свои полети от 28 октомври, но полетите в Niki и LGW ще продължат.

Свързани теми

Предишна публикация
Lockheed Martin е била фаворитизирана при избора на F-35 в Южна Корея
Следваща публикация
Ливан получи първите два Super Tucano
7 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Lufthansa и easyJet водят преговори за част от активите на Air Berlin

Изпадналата в несъстоятелност германска авиокомпания Air Berlin води преговори с Lufthansa и easyJet, като се надява да успее да продаде част от активите си до средата на следващия месец с надеждата да не прекратява операции и да спаси възможно най-много работни места. Това съобщава Reuters.

Ники Лауда взима Niki за малко над €30 млн.

Бившият световен шампион от Формула 1 Ники Лауда е спечелил наддаването на авиокомпанията Niki срещу сумата от €30,3 млн. Това съобщава германският вестник Bild am Sonntag, цитиран от Reuters.

Lufthansa показа новата си ливрея

След месеци на спекулации и предположения германския превозвач Lufthansa най-накрая официално показа новата си ливерия. Това стана днес, 7 февруари 2018 г., на нарочно събитие във Франкфурт, като ливерията бе демонстрирана върху Boeing 747-8I и Airbus A321.

Niki подава заявление за обявяване в несъстоятелност след провала на сделката с Lufthansa

Нискотарифната авиокомпания Niki обяви, че стартира процедура по обявяване в несъстоятелност, след като днес, 13 декември 2017 г., стана ясно, че Lufthansa се изтегля от преговорите за придобиване, след сигнали от Европейската комисия, че сделката няма да бъде одобрена.

IAG купува Niki за €20 млн.

Холдингър International Airlines Group (IAG) обяви, че ще купи австрийската нискотарифна авиокомпания Niki за €20 млн. и ще предостави други €16,5 млн. за да подобри ликвидността ни. Това съобщава Reuters.

Lufthansa отменя половината си полети за утре

Германската авиокомпания Lufthansa отменя половината си полети планирани за утре, 10 април 2018 г. Това е в резултат на стачните действия на синдиката на работниците в публичния сектор Verdi.

Меню