Lufthansa Group купува значителна част от Air Berlin

7 прочитания

Lufthansa Group е подписала споразумение с Air Berlin за придобиване на значителна част от активите ѝ. Това съобщава Flightglobal.

Според представители на обявената в несъстоятелност авиокомпания, Lufthansa Group ще купи нискотарифния оператор Niki и регионалната авиокомпания LGW, които са част от Air Berlin. Освен това е било заявено, че ще бъдет купени и 20 от самолетите на компанията.

Ориентировъчната стойност на сделката е €210 млн., но нейните точни измерения ще станат ясни по-късно.

Работата на всички служители в Niki и LGW е гарантирана, като вероятно в Lufthansa ще се отвори допълнителна работа и за част от служителите на Air Berlin.

Изпълнителния директор на Lufthansa Group Карстен Шоор е заявил, че компанията му ще вземе на работа веднага около 3000 служители на Air Berlin и нейните подчинени структури. Според него придобиването на части от Air Berlin е важна стъпка в развиването на нискотарифната авиокомпания Eurowings, която е част от групата.

След споразумението е много вероятно Air Berlin да изплати целия заем от €150 млн., който германското федерално правителство ѝ отпусна през август за да гарантира продължаването на операциите ѝ, до намиране на купувач, за основната част от активите ѝ.

От Air Berlin заявяват, че продължават разговорите с easyJet, както и с други заинтересувани страни, които искат да купят части от компанията.

Air Berlin ще спре всички свои полети от 28 октомври, но полетите в Niki и LGW ще продължат.

Свързани теми

Предишна публикация
Lockheed Martin е била фаворитизирана при избора на F-35 в Южна Корея
Следваща публикация
Ливан получи първите два Super Tucano
7 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Lufthansa и easyJet водят преговори за част от активите на Air Berlin

Изпадналата в несъстоятелност германска авиокомпания Air Berlin води преговори с Lufthansa и easyJet, като се надява да успее да продаде част от активите си до средата на следващия месец с надеждата да не прекратява операции и да спаси възможно най-много работни места. Това съобщава Reuters.

Lufthansa отменя половината си полети за утре

Германската авиокомпания Lufthansa отменя половината си полети планирани за утре, 10 април 2018 г. Това е в резултат на стачните действия на синдиката на работниците в публичния сектор Verdi.

IAG купува Niki за €20 млн.

Холдингър International Airlines Group (IAG) обяви, че ще купи австрийската нискотарифна авиокомпания Niki за €20 млн. и ще предостави други €16,5 млн. за да подобри ликвидността ни. Това съобщава Reuters.

Ники Лауда си върна контрола над Niki

Бившият пилот и световен шампион от Формула 1 Ники Лауда успя да спечели наддаването за покупката на авиокомпанията Niki, след сериозни преговори и развалено споразумение с холдинга IAG. Това съобщава Reuters.

Lufthansa показа новата си ливрея

След месеци на спекулации и предположения германския превозвач Lufthansa най-накрая официално показа новата си ливерия. Това стана днес, 7 февруари 2018 г., на нарочно събитие във Франкфурт, като ливерията бе демонстрирана върху Boeing 747-8I и Airbus A321.

Меню