Разследването на инцидента с A380 се сблъсква с логистични трудности

16 прочитания

Разследването на тежкия отказ на двигател на Airbus A380 на Air France се сблъсква със сериозни логистични трудности, които вероятно ще го забавят с няколко седмици. Това съобщава Flightglobal.

Френската разследваща агенция BEA е решила отказалия двигател да бъде превозен до обект на General Electric в Кардиф, Великобритания, Там той ще бъде подложен на сериозна инспекция.

Двигателя GP7200 в изправен вид има дължина от почти 5 m, диаметър от малко над 3 m и маса от близо седем тона. От BAE обясняват, че преместването му ще изисква определени логистични усилия, които ще се реализират в рамките на няколко седмици. Поради това, за сега двигателят ще се складира на летището Гуус бей.

Авариралият A380 също трябва да се премести до ремонтен център в Европа, където той да бъде прегледан и отново вкаран в експлоатация. Поради повредите по едното му полукрило и пилона на авариралия двигател, няма да има възможност на място да му бъде монтиран здрав мотор. Поради това машината ще прелети на три двигателя.

Паралелно с това върви издирването на елементи от двигателя, които са паднали в ледниците на Гренландия. Вече бяха открити няколко части, но те не са всички липсващи.

На 30 септември 2017 г. двигател номер 4 на A380 изпълняващ полет AF66 на Air France отказа в полет, при което загуби степеннта си за ниско налягане и части от кожуха си. Инцидентът стана над Гренландия, а машината се приземи аварийно на канадското летище Гуус бей, без да има пострадали на борда.

Свързани теми

Предишна публикация
Scaled Composites демонстрира нов изпитателен самолет
Следваща публикация
Ливан получи първите два Super Tucano
16 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Генерал Стойков: Екипажът на вертолета Cougar не е имал достатъчно нальот

Командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков заяви днес, 23 август 2018 г., че екипажът на авариралия вертолет Cougar е имал малко нальот, което може да е довело до това, че не е реагирал по най-правилния начин на възникналата ситуация.

МиГ-29 катастрофира в Полша

Изтребител МиГ-29 от състава на полските ВВС е катастрофирал тази нощ при изпълнение на тренировъчен полет. Пилотът му е загинал.

Boeing 737 Max катастрофира в Етиопия

Boeing 737 Max 8 на етиопската авиокомпания Ethiopian Airlines катастрофира малко след излитане. Няма оцелели сред намиращите се на борда му 157 души. Това е станало днес, 10 март 2019 г.

Сериозен отказ в двигателя приземи аварийно A380

Airbus A380 на френската авиокомпания Air France се приземи аварийно на канадското летище Гуус Бей, след като по време на полет получи тежък отказ в един от четирите си двигателя. Няма пострадали при инцидента.

Меню