Разследването на инцидента с A380 се сблъсква с логистични трудности

8 прочитания

Разследването на тежкия отказ на двигател на Airbus A380 на Air France се сблъсква със сериозни логистични трудности, които вероятно ще го забавят с няколко седмици. Това съобщава Flightglobal.

Френската разследваща агенция BEA е решила отказалия двигател да бъде превозен до обект на General Electric в Кардиф, Великобритания, Там той ще бъде подложен на сериозна инспекция.

Двигателя GP7200 в изправен вид има дължина от почти 5 m, диаметър от малко над 3 m и маса от близо седем тона. От BAE обясняват, че преместването му ще изисква определени логистични усилия, които ще се реализират в рамките на няколко седмици. Поради това, за сега двигателят ще се складира на летището Гуус бей.

Авариралият A380 също трябва да се премести до ремонтен център в Европа, където той да бъде прегледан и отново вкаран в експлоатация. Поради повредите по едното му полукрило и пилона на авариралия двигател, няма да има възможност на място да му бъде монтиран здрав мотор. Поради това машината ще прелети на три двигателя.

Паралелно с това върви издирването на елементи от двигателя, които са паднали в ледниците на Гренландия. Вече бяха открити няколко части, но те не са всички липсващи.

На 30 септември 2017 г. двигател номер 4 на A380 изпълняващ полет AF66 на Air France отказа в полет, при което загуби степеннта си за ниско налягане и части от кожуха си. Инцидентът стана над Гренландия, а машината се приземи аварийно на канадското летище Гуус бей, без да има пострадали на борда.

Свързани теми

Предишна публикация
A330neo ще направи първия си полет следващата седмица
Следваща публикация
Scaled Composites демонстрира нов изпитателен самолет
8 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Излиза предварителният доклад за катастрофата на 737 на Lion Air

Предварителния доклад за катастрофата на Boeing 737 Max на индонезийската авиокомпания Lion Air ще бъде публикуван утре, 28 ноември 2018 г. Това съобщава Reuters, като агенцията съобщава предварително за неговото съдържание.

Украински Су-27УБ катастрофира с американски летец на борда си

Украински двуместен изтребител Су-27УБ катастрофира вчера, 16 октомври 2018 г., в рамките на учението „Чистое небо – 2018“. При инцидента са загинали двама – украинският пилот и американския му колега.

Меню