Flydubai поръчва 175 броя Boeing 737 Max

4 прочитания

Flydubai поръчва 175 броя Boeing 737 Max, като си запазва и правата да купи още 50 машини от същия тип. Сделката бе обявена на авиационното изложение в Дубай и каталожната ѝ стойност достига $27 млрд.

От Boeing са заявили, че над 50 от поръчаните самолети ще са във версията 737 Max 10, а останалите ще са от по-късите модели Max 8 и Max 9. Всички поръчани самолети ще се задвижват от двигатели CFM International Leap-1B, които са и реално единствената опция.

Flydubai получи своя първи 737 Max 8 през юли 2017 г. Машината е част от поръчката за 76 броя 737 Max, която бе направена по-рано. До края на годината авиокомпанията ще получи общо шест такива самолети, а цялата сделка ще бъде изпълнена до 2023 г.

В момента Flydubai разполага с 59 броя Boeing 737 и с тях изпълнява полети до 95 дестинации в 44 държави.

До края на октомври тази година, Boeing имаше 3954 поръчки за Boeing 737 Max и бе изпълнила 34 от тях.

Свързани теми

Предишна публикация
Мега поръчка за Airbus
Следваща публикация
A350-1000 получи типов сертификат
4 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Airbus и Boeing вероятно ще се оттеглят от канадския изтребителен конкурс

Airbus и Boeing вероятно ще се оттеглят от участие в изтребителния конкурс, който Канада смята да проведе, тъй като компаниите са уверени, че условията му са нагласени в полза на F-35. Това съобщава Reuters, позовавайки се на собствени източници.

1K прочитания

Индонезийските власти отстраниха техническия директор на Lion Air

Индонезийският транспортен министър Буди Каря Сумади е наредил временното отстраняване на техническия директор на нискотарифната авиокомпания Lion Air. Това става два дни, след катастрофата на Boeing 737 на превозвача, при която загинаха 189 души.

16 прочитания

Boeing показа голям военен БЛА

Американският самолетостроител Boeing показа голям нискозабележим военен безпилотен летателен апарат (БЛА), който да се използва за поддръжка на пилотируеми бойни самолети. Това стана по време на австралийското авиошоу Avalon.

588 прочитания

Катастрофиралият Boeing 737 Max е имал проблеми със сензорите за измерване на скоростта

Катастрофиралият Boeing 737 Max 8 на индонезийската авиокомпания Lion Air е имал проблеми със сензорите за определяне на приборната скорост (популярно известни като „Тръба на Пито”) в последните си четири полета. Това са съобщили от индонезийските разследващи органи, цитирани от Reuters.

6 прочитания

Boeing ще се опита да убеди бразилските власти в добрите си намерения спрямо Embraer

Американският самолетостроител Boeing ще се опита да разсее съмненията в бразилското правителство по отношение на евентуалното обединение с бразилската компания Embraer. Това съобщава Reuters.

1 прочитания
Меню