Flydubai поръчва 175 броя Boeing 737 Max

8 прочитания

Flydubai поръчва 175 броя Boeing 737 Max, като си запазва и правата да купи още 50 машини от същия тип. Сделката бе обявена на авиационното изложение в Дубай и каталожната ѝ стойност достига $27 млрд.

От Boeing са заявили, че над 50 от поръчаните самолети ще са във версията 737 Max 10, а останалите ще са от по-късите модели Max 8 и Max 9. Всички поръчани самолети ще се задвижват от двигатели CFM International Leap-1B, които са и реално единствената опция.

Flydubai получи своя първи 737 Max 8 през юли 2017 г. Машината е част от поръчката за 76 броя 737 Max, която бе направена по-рано. До края на годината авиокомпанията ще получи общо шест такива самолети, а цялата сделка ще бъде изпълнена до 2023 г.

В момента Flydubai разполага с 59 броя Boeing 737 и с тях изпълнява полети до 95 дестинации в 44 държави.

До края на октомври тази година, Boeing имаше 3954 поръчки за Boeing 737 Max и бе изпълнила 34 от тях.

Свързани теми

Предишна публикация
Новият руски летящ радар изпълни дебютния си полет
Следваща публикация
Мега поръчка за Airbus
8 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Белият дом и Boeing стигнаха до неформално споразумение за следващия Air Force One

Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп постигна неформално споразумение със самолетостроителя Boeing за това, програмата за създаване на следващия президентски самолет да не надхвърля $3,9 млрд. Това съобщава Reuters.

Катастрофиралият Boeing 737 Max е имал проблеми със сензорите за измерване на скоростта

Катастрофиралият Boeing 737 Max 8 на индонезийската авиокомпания Lion Air е имал проблеми със сензорите за определяне на приборната скорост (популярно известни като „Тръба на Пито”) в последните си четири полета. Това са съобщили от индонезийските разследващи органи, цитирани от Reuters.

ВВС на САЩ отново отказаха да приемат готови KC-46

ВВС на САЩ отново отказаха да приемат готови летящи танкери Boeing KC-46A поради наличие на чужди предмети на борда на самолетите. Това е вторият случай в рамките на последните седмици.

САЩ няма да налагат наказателно мито срещу CSeries

Комисията по международна търговия на САЩ отказа да налага наказателно мито срещу внасяните в страната пътнически самолети Bombardier CSeries и отхвърли жалбата на американският самолетостроител Bombardier.

x-37b_otv-6

САЩ отново изстреляха X-37B

Експерименталната безпилотна совалка Boeing X-37B бе изведена отново на орбита. Това стана днес, 17 май…
Меню