Flydubai поръчва 175 броя Boeing 737 Max

8 прочитания

Flydubai поръчва 175 броя Boeing 737 Max, като си запазва и правата да купи още 50 машини от същия тип. Сделката бе обявена на авиационното изложение в Дубай и каталожната ѝ стойност достига $27 млрд.

От Boeing са заявили, че над 50 от поръчаните самолети ще са във версията 737 Max 10, а останалите ще са от по-късите модели Max 8 и Max 9. Всички поръчани самолети ще се задвижват от двигатели CFM International Leap-1B, които са и реално единствената опция.

Flydubai получи своя първи 737 Max 8 през юли 2017 г. Машината е част от поръчката за 76 броя 737 Max, която бе направена по-рано. До края на годината авиокомпанията ще получи общо шест такива самолети, а цялата сделка ще бъде изпълнена до 2023 г.

В момента Flydubai разполага с 59 броя Boeing 737 и с тях изпълнява полети до 95 дестинации в 44 държави.

До края на октомври тази година, Boeing имаше 3954 поръчки за Boeing 737 Max и бе изпълнила 34 от тях.

Свързани теми

Предишна публикация
Новият руски летящ радар изпълни дебютния си полет
Следваща публикация
Мега поръчка за Airbus
8 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Boeing показа концепция за хиперзвуков пътнически самолет

Boeing показа концепция за създаване на хиперзвуков пътнически самолет, който да развива скорост от порядъка на M 5 и да може да прелита Атлантика за около 2 часа. Концепцията бе показана по време на конференция в Атланта през тази седмица.

Катастрофиралият Boeing 737 Max е имал проблеми със сензорите за измерване на скоростта

Катастрофиралият Boeing 737 Max 8 на индонезийската авиокомпания Lion Air е имал проблеми със сензорите за определяне на приборната скорост (популярно известни като „Тръба на Пито”) в последните си четири полета. Това са съобщили от индонезийските разследващи органи, цитирани от Reuters.

Boeing 777-9 ще изпълни първия си полет през юни

Boeing планира да започне летателните изпитания с модела 777-9 през юни. Това съобщава Reuters, позовавайки се на собствени източници, запознати с графика на самолетостроителя.

Сериозни заявки в първия ден на Фарнбъроу

С 406 заявки приключи първия ден на авиационното изложение Фарнбъроу, което се провежда в момента. Това е почти толкова, колкото бе обявено на първия ден на миналогодишното издание на Бурже (413) и доста повече от първия ден на предишното издание на Фарнбъроу (237).

Boeing няма намерение да придобива Embraer

Американският самолетостроител Boeing по-скоро няма намерение да придобива бразилската компания Embraer. Това съобщава бразилският вестник Valor Economico, цитиран от Reuters.

Ryanair взима още 25 броя Boeing 737 Max

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair заяви, че поръчва още 25 броя Boeing 737 Max 8, като с това общия брой на поръчаните самолети от новото поколение на 737 достигат 135.

Меню