Президентът Радев ще лети на Rafale

21 прочитания

Президентът Румен Радев ще направи полет на многоцелев изтребител Dassault Rafale в рамките на скорошното си държавно посещение във Франция. Това научи АЕРО от собствени източници.

Източници на АЕРО във Военномедицинска академия съобщават, че президентът Радев наскоро е преминал през преглед там по повод предстоящия му полет. Президентът е в отлично здраве, като измереният по време на прегледа му пулс в покой е 47 удара в минута, а кръвното налягане е 120/80.

Полетът на двуместен изтребител Rafale B ще се състои в рамките на посещението на президента Радев във Франция, което е по покана на френския му колега Еманюел Макрон. Визитата ще стане факт в началото на декември, а полетът му се планира за 6 декември.

Докато бе офицер от Военновъздушните сили на България Радев е летял на различни типове чужди бойни самолети, включително F-15, F-16, F/A-18 Super Hornet, Eurofighter Typhoon и Gripen, но не и на Rafale.

Всичко това става на фона на изявленията на военния министър Красимир Каракачанов за разширяване на кръга от потенциални кандидати за нов български изтребител, отвъд сега разглежданите F-16, Eurofighter и Gripen.

Свързани теми

Предишна публикация
Министър Каракачанов: При избора на изтребител ще доминират геополитически мотиви и интереси
Следваща публикация
Норвегия получи първия си AW101
21 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Сърбия ще получи ремонтираните беларуски МиГ-29 през 2021 г.

Беларус ще предаде ремонтираните и модернизирани изтребители МиГ-29 на Сърбия в началото на 2021 г. Това казва председателят на държавния беларуски военно-промишлен комитет комитета Роман Головченко, цитиран от беларуската информационна агенция БЕЛТА.

Меню