Adria Airways пуска полети Любляна – София

16 прочитания

Словенската авиокомпания Adria Airways стартира полети от столицата на страната Любляна до летище София. Това ще стане на 25 март 2018 г. с влизането на лятното разписание.

Полетите ще се извършват три пъти седмично – в дните понеделник, четвъртък и неделя. Полетът ще излизат в 12,05 часа местно време от Любляна и ще каца в 14,45 часа местно време в София. Обратният полет е в 15,30 часа с кацане в 16,10 часа.

Билетите за този полет са вече пуснати в продажба при цени от порядъка на €200 за двупосочен полет.

Adria Airways обяви днес общо шест нови дестинации. Освен до София, авиокомпанията ще лети и до Брач, Дубровник, Букурещ, Женева и Хамбург.

Adria Airways в момента оперира с 13 самолета – три A319, три CRJ700 и седем CRJ900. През миналата година авиокомпанията е превозила малко над 1,1 млн. пасажера.

Свързани теми

Предишна публикация
Летище София посреща 6-милионния си пътник
Следваща публикация
Командирът на ВВС е на посещение в Китай
16 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Авиокаст: Епизод 22

Каква е връзката между новото, 48-мо Народно събрание и концесията на летище София? Защо никой…

Wizz Air е превозила 30 млн. пасажери за 12 месеца

Нискотарифната авиокомпания Wizz Air обяви нов пътнически рекорд в историята си. През последните 12 месеца авиокомпанията е превозила внушителните над 30 млн. пътници, след като операциите ѝ в Европа нараснаха с 24% в сравнение със същия период на миналата година.

Летище София се похвали с 30% ръст на обслужените пасажери за миналата година

Обслужените пътници през периода са почти шест милиона и половина (6 490 096), което е ръст от 30,3% на годишна база. Изминалата година беше рекордна в историята на столичното летище, заявяват от столичния аеропорт.

Правителството одобри старта на нова процедура за концесиониране на летище София

Кабинетът одобри решението на министъра на транспорта за откриване на процедура за определяне на концесионер на летище София. Това бе решено на днешното правителствено заседание.

Меню