Adria Airways пуска полети Любляна – София

16 прочитания

Словенската авиокомпания Adria Airways стартира полети от столицата на страната Любляна до летище София. Това ще стане на 25 март 2018 г. с влизането на лятното разписание.

Полетите ще се извършват три пъти седмично – в дните понеделник, четвъртък и неделя. Полетът ще излизат в 12,05 часа местно време от Любляна и ще каца в 14,45 часа местно време в София. Обратният полет е в 15,30 часа с кацане в 16,10 часа.

Билетите за този полет са вече пуснати в продажба при цени от порядъка на €200 за двупосочен полет.

Adria Airways обяви днес общо шест нови дестинации. Освен до София, авиокомпанията ще лети и до Брач, Дубровник, Букурещ, Женева и Хамбург.

Adria Airways в момента оперира с 13 самолета – три A319, три CRJ700 и седем CRJ900. През миналата година авиокомпанията е превозила малко над 1,1 млн. пасажера.

Свързани теми

Предишна публикация
Летище София посреща 6-милионния си пътник
Следваща публикация
Командирът на ВВС е на посещение в Китай
16 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Wizz Air стартира четири нови маршрута от София

Wizz Air стартира четири нови маршрута от София. От 25 март до 27 март 2018 г., някои от най-слънчевите дестинации в Европа – Ница, Лисабон, Малага и Атина, ще се присъединят към мрежата WIZZ.

Летище София отива на концесия през 2018 г.

Процедурата за отдаване на концесия на софийското летище ще бъде подновена през следващата година. Това се разбира от думите на министъра на транспорта Ивайло Московски след заседанието на Министерски съвет днес, 30 октомври 2017 г.

Четвърто удължаване на срока за подаване на оферти за концесия на летище София

Вчера, 1 февруари 2019 г. министърът на транспорта Росен Желязков с Решение № РК-7, одобри срокът за подаване на оферти за концесиониране на летище София да бъде удължен до 3 април 2019 г.

10 години Lufthansa Technik в България

Десет години след стъпването си в България германската компания за базово техническо обслужване и ремонт на самолети Lufthansa Technik (Луфтханза Техник) отбелязва много сериозни постижения. Дейността по същество на софийския клон на компанията, наречен Lufthansa Technik Sofia (LTSF), започва на 28 октомври 2008 г. и едва ли някой си е представял, че в годините ще бъде постигнато толкова много.

Wizz Air стартира ежедневни полети София – Атина

Нискотарифната авиокомпания Wizz Air обяви нов маршрут от България. С ежедневни полети, стартиращи на 25 март 2018 г., най-новата линия на Wizz Air ще свърже София със столицата на Гърция, Атина.

БСП иска спиране на концесията на летище София

Депутатите на БСП поискаха спиране на концесията на летище София и обявяване на точните условията по нея. Това стана днес, 28 юни 2018 г., в Народното събрание. Правителствената позиция бе защитена по-късно от транспортния министър Ивайло Московски.

Меню