Ryanair се размина със стачките по Коледа

5 прочитания

Ирландският нискотарифен превозвач Ryanair за сега се разминава с опасността от стачки около коледните празници. Представители на пилотските синдикати в Ирландия и Португалия заявиха вчера, 17 декември 2017 г., че няма да стачкуват на 20 декември, както бе планирано до сега. Това съобщава Reuters.

Ирландският профсъюз Impact и португалският SPAC заявиха официално, че планираната за тази сряда 24 часова стачка се отменя, след като от Ryanair се съгласиха да признаят синдикатите и да си сътрудничат с тях.

В петък италианския синдикат ANPAC също се отказа от стачните си действия.

Решението на Ryanair да признае профсъюзните организации за първи път в своята 32-годишна история, за сега спестява на компанията сериозни проблеми с хиляди отменени полети, но инвеститорите реагират хладно на това решение. В петък акциите на компанията поевтиняха с малко под 9%, а днес, 18 декември, с още 2,2%.

От ирландския синдикат Impact са заявили, че във вторник ще се срещнат с ръководството на Ryanair с цел започване на официални контакти. За четвъртък се планират разговорите с португалците от SPAC.

Все още няма информация за това дали и германския синдикат Cockpit ще отмени протестите си, които бяха планирани за неназована дата след Коледа.

Основното искане на синдикатите бе тяхното признаване от страна на ръководството на Ryanair и преминаване към система на колективни трудови договори със съответните социални права, а не както е в момента – наемане на пилоти чрез външни агенции.

Свързани теми

Предишна публикация
Delta Air Lines прави голяма поръчка за A321neo
Следваща публикация
Гърция е изправена пред сериозна цена за модернизация на своите F-16
5 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Кризата в Ryanair показа глада за пилоти в нискотарифните авиокомпании

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair хвърли вината върху множество вътрешни причини за това, че в следващите седмици ще бъдат анулирани около 2000 полета, но кризата показа, че има все по-голям за опитен пилотски състав, който все по-трудно се покрива. Това съобщава Reuters.

Ryanair с 3 млн. пасажера на летище София

Летище София и Ryanair отбеляза 3 милиона пътници на авиокомпанията в България. Най-много са преминалите през летище София – 2,6 млн. за период от последните две години. Това съобщиха от софийското летище.

Ryanair открива база в Бургас

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair обяви днес, 19 септември 2017 г., че считано от март догодина ще открие нова база на летище Бургас. Това ще е втората база на авиокомпанията в България и 87-мата въобще.

Ryanair се изправя пред вълна от стачки

Няколко отделни стачки на пилотския и кабинния състав ще затруднят работата на ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair в последния месец на годината. За сега не е известно дали това ще се отрази на превозите от и до България.

Ryanair се оплака от спадащи печалби на фона на ожесточена конкуренция

Иралндската нискотарифна авиокомпания Ryanair съобщи, че за четвърта поредна година печалбите ѝ спадат, като това стана на фона на това, което изпълнителният директор на компанията Майкъл О’Лиъри описва, като „война на изтощение” между нискотарифните превозвачи.

Ryanair пуска полети София – Единбург

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair Обяви днес, 27 февруари 2018 г., че със зимното си разписание ще стартира полети по линията София – Единбург. Билетите са в продажба от днес.

Меню