Grand Caravan катастрофира в Коста Рика

14 прочитания

Турбовитлов самолет Cessna 208B Grand Caravan катастрофира в Коста Рика. При инцидента са загинали всички намиращи се на борда му 12 човека. Катастрофата е станала на 31 декември 2017 г.

Машината е била оперирана от местната авиокомпания Nature Air и е била с регистрация TI-BEI. Самолетът е бил произведен през 2001 г.

Катастрофата е станала в северозападната част на страната. Самолетът е излетял от Пунта Ислата и е трябвало да се приземи в столицата Сан Хосе. На борда е бил двучленен екипаж и 10 пасажера, всички американски граждани.

Самолетът се е разбил около 12,13 часа местно време, малко след излитането си. Разпространените снимки показват, че машината се е сблъскала с горист хълм.
Води се разследване на случая.

Nature Air е авиокомпания от Коста Рика, която оперира основно по вътрешни редовни линии, но изпълнява и полети до Панама и Никарагуа. До катастрофата е разполагала с три броя Cessna 208B Grand Caravan.

Свързани теми

Предишна публикация
2017 г. е най-безопасната година в историята на гражданската авиация
Следваща публикация
IAG купува Niki за €20 млн.
14 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Достигнаха до останките на катастрофиралия лек самолет в Македония

Спасителните и разследващи екипи са достигнали до останките на катастрофиралия в Македония лек самолет Cessna P210N. Потвърдена е смъртта на всички четирима намиращи се на борда, както и че те са български граждани.

Катастрофата в Невада вероятно е със съветски боен самолет

Катастрофата от 5 септември 2017 г. в Невада, при която загина американски пилот-изпитател вероятно е станала с боен самолет съветски производство, който е експлоатиран от секретната ескадрила „Red Hat”. Това съобщава Aviation Week.

Окончателният доклад за издирването на полет MH370 не може да даде категорични отговори

Австралийският борд за транспортна безопасност (ATSB) излезе с окончателния си доклад за издирването на полет MH370 на Malaysia Airlines от 8 март 2014 г. От документа става ясно, че не могат да се направят никакви категорични заключения за причината за инцидента, докато не бъдат открити неговите останки.

Катастрофа с индийски Ан-32

Военно-транспортен самолет Ан-32 от състава на индийските ВВС катастрофира днес, 3 юни 2019 г. в източния индийски щат Аруначал Прадеш. При инцидента са загинали всички 13 души намиращи се на борда на машината.

Меню