Grand Caravan катастрофира в Коста Рика

14 прочитания

Турбовитлов самолет Cessna 208B Grand Caravan катастрофира в Коста Рика. При инцидента са загинали всички намиращи се на борда му 12 човека. Катастрофата е станала на 31 декември 2017 г.

Машината е била оперирана от местната авиокомпания Nature Air и е била с регистрация TI-BEI. Самолетът е бил произведен през 2001 г.

Катастрофата е станала в северозападната част на страната. Самолетът е излетял от Пунта Ислата и е трябвало да се приземи в столицата Сан Хосе. На борда е бил двучленен екипаж и 10 пасажера, всички американски граждани.

Самолетът се е разбил около 12,13 часа местно време, малко след излитането си. Разпространените снимки показват, че машината се е сблъскала с горист хълм.
Води се разследване на случая.

Nature Air е авиокомпания от Коста Рика, която оперира основно по вътрешни редовни линии, но изпълнява и полети до Панама и Никарагуа. До катастрофата е разполагала с три броя Cessna 208B Grand Caravan.

Свързани теми

Предишна публикация
2017 г. е най-безопасната година в историята на гражданската авиация
Следваща публикация
IAG купува Niki за €20 млн.
14 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Генерал Стойков: Екипажът на вертолета Cougar не е имал достатъчно нальот

Командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков заяви днес, 23 август 2018 г., че екипажът на авариралия вертолет Cougar е имал малко нальот, което може да е довело до това, че не е реагирал по най-правилния начин на възникналата ситуация.

Нов случай на откраднат самолет в САЩ

Нов случай на откраднат самолет в САЩ завърши с катастрофа с един загинал. Новият инцидент е от 13 август 2018 г. и е свързан с кражба на малък бизнесджет и разбиването му в предградие в близост до Солт Лейк Сити.

Меню