Wizz Air се похвали с 47% повече превозени пътници у нас за 2017 г.

9 прочитания

Нискотарифната авиокомпания Wizz Air обяви на пресконференция в София вчера, че през 2017 г. е превозила рекорден брой пътници и e разширила значително оперативната си дейност.

Сред останалите постижения за изминалата година са и най-голямата поръчка на самолети в историята на компанията, стартирането на програма за обучение на пилоти в партньорство с опитни авиоорганизации и редица подобрения в обслужването на клиенти.

През 2017 г. Wizz Air е превозила над 28 милиона пътници по своите нискотарифни маршрути, което е с 24% повече в сравнение с 2016 г. 2,5 милиона от тези пътници са от и до България, което е увеличение с впечатляващите 47%. Спрямо миналата година.

През миналата година Wizz Air успя да запази позицията си на водещата авиокомпания в България с внушителния брой от 2,5 милиона превозени пътници по своите нискотарифни български маршрути, което представлява 47% ръст за годината. През юли 2017 г. Wizz Air откри втората си база в страната – на летище Варна, създавайки 36 нови работни места в авиокомпанията.

Продължавайки растежа си и през 2018 г. Wizz Air предлага за продажба 3,3 милиона самолетни места по българските си маршрути, което е с 27% повече от предходната година. С четири нови маршрута от София, които започват през март тази година, и един нов полет от Варна, Wizz Air вече предлага 44 маршрута от трите български летища – София, Варна и Бургас.

В момента Wizz Air има осем базирани самолета в България, седем в София и един във Варна, осигуряващи работа на над 300 души екип.

През 2017 г. 14 нови самолета се присъединиха към флота на Wizz Air – 13 Airbus A321 и един Airbus A320, с което общият брой самолети на компанията стана 88. Новите самолети доведоха до нови 600 директни работни места, като към момента повече от 3500 авиационни специалисти работят за авиокомпанията с бази на 27 летища в 15 страни, включително двете най-нови бази Wizz Air от 2017 г. в Лондон и във Варна.

Освен това, през 2017 г. Wizz Air продължи да разширява своята мрежа от маршрути със седем допълнителни летища и повече от 100 нови услуги, достигайки почти 600 маршрута и 145 дестинации в 44 страни.

Друг важен момент от годината за Wizz Air бе подписването на най-голямата поръчка на самолети в историята на авиокомпанията с Airbus за закупуването на 146 броя от семейството Airbus A320neo. След като бъде одобрено от акционерите на компанията, новото споразумение ще увеличи броя поръчани самолета Airbus от авиокомпанията до 282, като новите летателни средства са поръчани за доставка до края на 2026 г. Това ще позволи на авиокомпанията да продължи растежа си, както и да поднови флота си и да продължи да бъде компанията с едни от най-новите и най-ефективни самолети в Европа.

Следвайки мисията си да осигури отлично клиентско преживяване, миналата година авиокомпанията увеличи размера на безплатния ръчен багаж с 50%, усъвършенства своите онлайн платформи, включително уебсайта и мобилното приложение на Wizz Air, и въведе иновативни продукти (Fare Lock, Flexible Travel Partner), за да осигури по-голяма гъвкавост на своите клиенти.

Свързани теми

Предишна публикация
Рекорден прием за пилоти в НВУ
Следваща публикация
Годишен анализ в авиобаза Граф Игнатиево
9 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Правителството се засили да спасява БДЖ с концесия на летище София

Правителството ще ускори даването на концесия на летище София в опит да спаси БДЖ, която се намира във фактически фалит. Това стана ясно след правителственото заседание, което се проведе днес, 6 юни 2018 г.

Скоро пускат отново концесията на летище София

В близките месеци отново ще бъде пусната концесията на летище София. Това стана ясно от думите на транспортния министър Ивайло Московски, който днес, 9 януари 2018 г., участва в откриването на новата скоростна пътна връзка с Терминал 2 на столичното летище.

Заради коронавируса „България ер” временно спира полетите си до Милано

Българската авиокомпания „България ер” обяви, че считано от днес, 24 февруари 2020 г., спира да изпълнява полетите си до и от Милано. Превозвачът изтъква ситуацията с новия коронавирус.

Меню