От февруари тръгват полетите София – Одеса

6 прочитания

От 2 февруари 2018 г. стартират единствените за България редовни директни полети между София и Одеса. Те ще се изпълняват от България ер, съобщават от авиокомпанията.

Полетите ще се изпълняват два пъти седмично – всеки петък и неделя. Излитането от София е в 19,05 часа, а кацането от Одеса ще бъде в 22,40 часа.

От компанията съобщават, че полетите ще свържат страната ни с Украйна, като за по-малко от два часа всеки ще може да пътува между българската столица и петия по големина украински град на цени, съпоставими с тези на автобусните билети по този маршрут.

Еднопосочните самолетни билети на националния превозвач между София и Одеса са на цени от €46, а двупосочните – от €92

Стартът на новата редовна въздушна линия между София и Одеса беше обявен на 22 декември 2017 г. със специален полет, който превози правителствената делегация, начело с вицепремиера Валери Симеонов, до Одеса. Тогава беше официално прерязана и лентата на въздушния маршрут, който от началото на февруари започва да оперира.

Свързани теми

Предишна публикация
Стартираха полетите Баку – София
Следваща публикация
Щурмовиците Су-25 са приземени
6 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

ГВА започна проверка на Wizz Air, от компанията пуснаха извънреден полет за справяне с оувърбукинга

Министърът на транспорта Ивайло Московски разпореди на ГД „Гражданска въздухоплавателна администрация“ (ГД ГВА) да извърши проверка на ситуацията с полетите на авиокомпания Wizz Air. Това съобщиха от транспортното министерство.

БСП иска спиране на концесията на летище София

Депутатите на БСП поискаха спиране на концесията на летище София и обявяване на точните условията по нея. Това стана днес, 28 юни 2018 г., в Народното събрание. Правителствената позиция бе защитена по-късно от транспортния министър Ивайло Московски.

Меню