От февруари тръгват полетите София – Одеса

6 прочитания

От 2 февруари 2018 г. стартират единствените за България редовни директни полети между София и Одеса. Те ще се изпълняват от България ер, съобщават от авиокомпанията.

Полетите ще се изпълняват два пъти седмично – всеки петък и неделя. Излитането от София е в 19,05 часа, а кацането от Одеса ще бъде в 22,40 часа.

От компанията съобщават, че полетите ще свържат страната ни с Украйна, като за по-малко от два часа всеки ще може да пътува между българската столица и петия по големина украински град на цени, съпоставими с тези на автобусните билети по този маршрут.

Еднопосочните самолетни билети на националния превозвач между София и Одеса са на цени от €46, а двупосочните – от €92

Стартът на новата редовна въздушна линия между София и Одеса беше обявен на 22 декември 2017 г. със специален полет, който превози правителствената делегация, начело с вицепремиера Валери Симеонов, до Одеса. Тогава беше официално прерязана и лентата на въздушния маршрут, който от началото на февруари започва да оперира.

Свързани теми

Предишна публикация
Стартираха полетите Баку – София
Следваща публикация
Щурмовиците Су-25 са приземени
6 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Летище София отива на концесия през 2018 г.

Процедурата за отдаване на концесия на софийското летище ще бъде подновена през следващата година. Това се разбира от думите на министъра на транспорта Ивайло Московски след заседанието на Министерски съвет днес, 30 октомври 2017 г.

Скоро пускат отново концесията на летище София

В близките месеци отново ще бъде пусната концесията на летище София. Това стана ясно от думите на транспортния министър Ивайло Московски, който днес, 9 януари 2018 г., участва в откриването на новата скоростна пътна връзка с Терминал 2 на столичното летище.

Приеха поправки в Закона за концесиите с цел улесняване процедурата за летище София

Парламентът прие промени в Закона за концесиите на второ четене. Промените са с цел улесняване на процедурата за отдаване на концесия на летище София. Това стана днес, 14 март 2019 г.

Авиокаст: Епизод 7

Ето го и епизод 7 на „Авиокаст“, в който говорим за много неща, но най-вече…
Меню