CN-235 катастрофира в Турция

18 прочитания

Военно-транспортен самолет CN-235M-100 от състава на турските ВВС е катастрофирал днес, 17 януари 2018 г., в южната част на страната. При инцидента е загинал тричленният екипаж.

Самолетът е излетял от авиобазата в Ескишехир в 11,03 часа местно време за тренировъчна задача, която е включва полет по маршрут, включително и на малка височина. Машината и екипажа са принадлежали към 1-ва авиобаза и са били специализирани в операции по търсене и спасяване.

Връзката със самолетът е прекъсната в 12,50 часа местно време и по-късно останките му са открити в провинция Ъспарта, в Южна Турция.

На борда на машината са се намирали двамата пилоти и бордният инженер. Останките на катастрофиралия CN-235 са открити в планинска местност. По предварителна информация по време на катастрофата облачността е била ниска.

Турските въоръжени сили са най-големият оператор на CN-235 в света. 59 такива самолета се експлоатират от ВВС, ВМС и армейската авиация в няколко различни модификации.

От началото на експлоатацията на типа в Турция, това е четвъртият фатален инцидент с него. При предишните три катастрофи са загинали общо 41 военнослужещи.

Свързани теми

Предишна публикация
Airbus и Emirates стигнаха до споразумение за допълнителни A380
Следваща публикация
Boeing 737 излезе от пистата в Трабзон и едва не падна в морето
18 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Разногласие за юрисдикцията при разследването на инцидента с A380

Все още не е започнало разследването по инцидента с A380 на Air France, който претърпя тежък отказ в единия двигател на 30 септември, по време на полет от Париж за Лос Ангежилс. Причините за това, са разногласие за това, коя страна да поеме разследването. Това съобщава Reuters.

Режимът MCAS в управлението на катастрофиралия 737 Max е бил изключен, но се е задействал отново

Режимът MCAS в системата за управление на катастрофиралия етиопски Boeing 737 Max е бил изключен от екипажа, но след това се е задействал отново по неясни причини и е насочил самолетът към земята. Това са заявили за Reuters източници запознати с хода на разследването.

Чехия получи първия си нов C-295MW

Чешките ВВС получиха първия от двата поръчани през декември 2019 г. военно-транспортни самолета C-295MW. Церемонията…

Доставките на F-35 за Турция са блокирани

САЩ блокира всички бъдещи доставки на изтребителите от следващо поколение F-35 за Турция. Това стана, след като президентът Доналд Тръмп подписа военния бюджет на страната за финансовата 2019 г.

Меню