Пентагонът има проблем с цената на поддръжката на F-35

41 прочитания

Цената на поддръжката на F-35 заплашват да се превърнат в непосилни за САЩ и това е най-голямото предизвикателство. Това е заявила Елън Лорд, новият ръководител на отдела на Пентагона за придобиване и поддръжка, цитирана от Defense News.

Лорд е отбелязала, че ще съсредоточи усилията си в прилагане на нови бизнес практики и използване на анализи на база на големи обеми информация с цел оптимизиране на разходите по програмата.

„В момента ние не може да си позволим разходите около поддръжката на F-35 и нашата задача е да променим това”, отбелязва Лорд, която определя F-35 като най-значимата програма на Пентагона.

Лорд описва F-35 като страхотен самолет във всичките му варианти, но признава, че заплахите непрекъснато се променят и усилията трябва да се насочат към приключване на изпитанията за да може към 2025 г. в изтребителя да се интегрират нови способности.

В последните дни това е второто признание на висш американски военен чиновник, че ситуацията с цената на поддръжката на F-35 е неприемлива. В средата на януари Уил Рупър, който е номиниран да бъде начело на отдела на ВВС на САЩ за придобиване, заяви че е дълбоко загрижен за цените около издръжката на изтребителя.

До момента са произведени малко над 250 броя F-35, но Пентагонът продължава да изпитва различни проблеми около машината, които са най-вече от техническо и логистично естество, които държат цените за придобиване и експлоатация на самолета високи.

Свързани теми

Предишна публикация
Аерофлот поръча 50 броя МС-21
Следваща публикация
ВВС на САЩ продължават да проучва покупката на лек ударен самолет
41 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Полша очаква да намали цена на F-35

Полша очаква сериозно да свали цената на изтребителите F-35, които смята да купи. Това заяви министърът на отбраната на страната Мариуш Блашчак.

Китай получи още пет Су-35

На 30 ноември 2017 г. пет многоцелеви изтребители Су-35 са били прехвърлени от Русия в Китай, с което броя на доставените самолети по договора от 2015 г. достига 14.

Япония се сбогува с F-4

Последната строева ескадрила на японските ВВС, която лети на изтребителя F-4 Phantom проведе церемония по…

Полша получи разрешение да купи 32 броя F-35 за $6,5 млрд.

Държавният департамент на САЩ формално разреши на Полша да купи 32 изтребителя F-35A. Очакваната цена на сделката е $6,5 млрд. Това се чете в съобщение до американския Конгрес на агенцията за сътрудничество в областта на отбраната DSCA от днес, 11 септември 2019 г.

Остри дебати в Парламента около доклада на „Комисията „Gripen”

В жалък политически цирк се превърнаха дебатите в Народното събрание около доклада на Временната парламентарна комисия за проучване на изпълнението на процедурата по избор на нов боен самолет, които се проведоха днес, 5 октомври 2017 г.

Меню