Lufthansa показа новата си ливрея

39 прочитания

След месеци на спекулации и предположения германския превозвач Lufthansa най-накрая официално показа новата си ливрея . Това стана днес, 7 февруари 2018 г., на нарочно събитие във Франкфурт, като ливреята  бе демонстрирана върху Boeing 747-8I и Airbus A321.

Новата ливрея е по случай 100-годишнината от приемането на стилизирания образ на жерав за лого на авиокомпанията.

„Lufthansa се променя и е по-модерна и успешна от когато и да е било. От сега нататък това ще е видимо и чрез новия дизайн на ливреята ни”, заявява изпълнителният директор на Lufthansa Кастен Споор, който отбелязва също, че новата ливрея по-добре отразява целта на компанията му да доминира на премиумния пазар.

Старата ливреяна Lufthansa бе използвана с минимални промени от повече от 50 години. Новата ливрея използва различен тон на синьото, като освен по вертикалният стабилизатор цветът слиза и по опашната част на фюзелажа.

Най-видима е промяната в логото – вместо до сега използвания тъмно жълт цвят за него, сега то е нарисувано в сиво. Надписът „Lufthansa” в предната част на фюзелажа е с друг шрифт.

Новата ливрея обра сериозна критика поради отказа от емблематичния тъмно жълт цвят, но от компанията заявяват, че той ще продължава да се използва в брандинга, като например по униформите на служителите, знаците по летищата и други.

До края на 2018 г. около 40 самолета на Lufthansa ще получат новата ливрея, а пребоядисването на целия флот на компанията ще отнеме седем години.

С цел презентация на новата ливрея утре, 8 февруари 2018 г., самолетът Boeing 747 с новата ливрея ще обиколи промоционално основните германски летища, включително Франкфурт, Дюселдорф, Хамбург, Берлин и Мюнхен, а новобоядисаният A321 ще лети по редовни линии до Милано, Франфурт и Париж от Мюнхен.

Свързани теми

Предишна публикация
Paramount Group стартира серийното производство на AHRLAC
Следваща публикация
Чехия спря програмата за покупка на нов въоръжен вертолет
39 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Lufthansa отменя половината си полети за утре

Германската авиокомпания Lufthansa отменя половината си полети планирани за утре, 10 април 2018 г. Това е в резултат на стачните действия на синдиката на работниците в публичния сектор Verdi.

Lufthansa и easyJet водят преговори за част от активите на Air Berlin

Изпадналата в несъстоятелност германска авиокомпания Air Berlin води преговори с Lufthansa и easyJet, като се надява да успее да продаде част от активите си до средата на следващия месец с надеждата да не прекратява операции и да спаси възможно най-много работни места. Това съобщава Reuters.

Niki подава заявление за обявяване в несъстоятелност след провала на сделката с Lufthansa

Нискотарифната авиокомпания Niki обяви, че стартира процедура по обявяване в несъстоятелност, след като днес, 13 декември 2017 г., стана ясно, че Lufthansa се изтегля от преговорите за придобиване, след сигнали от Европейската комисия, че сделката няма да бъде одобрена.

Меню