Бившият директор на столичното летище ще оглави летище Пловдив

8 прочитания

Христо Щерионов, бившият изпълнителен директор на софийското летище ще оглави летище Пловдив. Това съобщава местното издание marica.bg.

Досегашният директор на летище Пловдив Владимир Щърбанов почина на 22 февруари.

Щерионов е роден на 31 юли 1963 г. През 1986 г. завършва пълния висш курс на обучение във ВНВВУ ”Георги Бенковски”, специалност „Инженер по експлоатация и ремонт на летателни апарати”
Работи на летищата Безмер, Крумово, Божурище, като заема последователно длъжностите старши техник в авиационна ескадрила, борден инженер на вертолет Mи-8, заместник-началник по техническата част.

На летище София постъпва през 1992 г. От 1999 г. е заместник-директор по безопасност на експлоатацията и аварийно спасителната дейност. От 2008 г. е последователно заместник-директор и директор на дирекция „Летищно осигуряване на полети”. От 26 юни 2013 г. до февруари 2017 г. е изпълнителен директор на „Летище София” ЕАД. Тогава той бе сменен от служебния кабинет с Пламен Станчев, който светкавично бе уволнен от редовния кабинет и заместен с Владимир Рапонджиев.

Междувременно, пловдивското летище е в процедура по отдаване на концесия, която обаче е спряна след обжалване.

Свързани теми

Предишна публикация
Министър Каракачанов потвърди вкарването на изтребителния проект в МС до края на март
Следваща публикация
Създава се нова авиокомпания в България
8 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Цветанов: Летище Пловдив отива при пловдивската община

Лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов е заявил, че се върви по посока на това, летище Пловдив да бъде предадено за управление от пловдивската община. Това е казал той по време на посещение в града, цитиран от местния сайт plovdiv-press.bg.

Летище Пловдив с нов директор

Спас Шуманов е новият изпълнителен директор на Летище Пловдив. Той е назначен на поста на мястото на досегашния директор Христо Щерионов със заповед на министъра на транспорта Росен Желязков.

Пловдивският апелативен съд даде перона на летище Пловдив на частна фирма

Апелативният съд в Пловдив е отсъдил, че целият перон на летище Пловдив трябва да е в ръцете на частното дружество „Летище Пловдив” АД и е отхвърлил жалбата на държавата за това, че перона неправомерно е влязъл в частно владение. Това съобщава пловдивския сайт Trafficnews.

Стартира учението на военно-транспортната авиация ETAP-C 18-2

От 16 до 26 април 2018 г. на летище Пловдив се провежда летателното учение „Европейски курс за усъвършенстване на тактическата подготовка на военнотранспортната авиация” 18-2 (ETAP-C 18-2), което е част от програмата на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Това съобщиха от ВВС.

Бъдещите концесионери на летище Пловдив се срещнаха с министър Московски

Двойно повече средства ще инвестират концесионерите на летище Пловдив в по-кратки срокове от предвидените в концесията. Това стана ясно по време на днешната среща между министъра на транспорта Ивайло Московски и представители на Обединение (Консорциум) между Хайнан и Пловдив Еърпорт Инвест. Това съобщиха от транспортното ведомство.

Меню