Бившият директор на столичното летище ще оглави летище Пловдив

8 прочитания

Христо Щерионов, бившият изпълнителен директор на софийското летище ще оглави летище Пловдив. Това съобщава местното издание marica.bg.

Досегашният директор на летище Пловдив Владимир Щърбанов почина на 22 февруари.

Щерионов е роден на 31 юли 1963 г. През 1986 г. завършва пълния висш курс на обучение във ВНВВУ ”Георги Бенковски”, специалност „Инженер по експлоатация и ремонт на летателни апарати”
Работи на летищата Безмер, Крумово, Божурище, като заема последователно длъжностите старши техник в авиационна ескадрила, борден инженер на вертолет Mи-8, заместник-началник по техническата част.

На летище София постъпва през 1992 г. От 1999 г. е заместник-директор по безопасност на експлоатацията и аварийно спасителната дейност. От 2008 г. е последователно заместник-директор и директор на дирекция „Летищно осигуряване на полети”. От 26 юни 2013 г. до февруари 2017 г. е изпълнителен директор на „Летище София” ЕАД. Тогава той бе сменен от служебния кабинет с Пламен Станчев, който светкавично бе уволнен от редовния кабинет и заместен с Владимир Рапонджиев.

Междувременно, пловдивското летище е в процедура по отдаване на концесия, която обаче е спряна след обжалване.

Свързани теми

Предишна публикация
Министър Каракачанов потвърди вкарването на изтребителния проект в МС до края на март
Следваща публикация
Създава се нова авиокомпания в България
8 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Пловдивският общински съвет официално поиска летището на града

Общинският съвет на Пловдив взе решение официално решение да поиска от държавата да получи собствеността върху летище Пловдив. Това решение бе взето днес, 2 август 2018 г., на заседание на общинския съвет.

Летище Пловдив с нов директор

Спас Шуманов е новият изпълнителен директор на Летище Пловдив. Той е назначен на поста на мястото на досегашния директор Христо Щерионов със заповед на министъра на транспорта Росен Желязков.

В Пловдив се появиха част от бъдещите концесионери на летището там

Делегация от китайския холдинг HNA Group, част от консорциума одобрен за концесионер на летище Пловдив, направи първата си визита на аеропорта. Делегацията се срещна и с представители на местната власт в Пловдив. Това стана днес, 15 май 2018 г.

Бъдещите концесионери на летище Пловдив се срещнаха с министър Московски

Двойно повече средства ще инвестират концесионерите на летище Пловдив в по-кратки срокове от предвидените в концесията. Това стана ясно по време на днешната среща между министъра на транспорта Ивайло Московски и представители на Обединение (Консорциум) между Хайнан и Пловдив Еърпорт Инвест. Това съобщиха от транспортното ведомство.

Ryanair открива база в Бургас

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair обяви днес, 19 септември 2017 г., че считано от март догодина ще открие нова база на летище Бургас. Това ще е втората база на авиокомпанията в България и 87-мата въобще.

Меню