Бившият директор на столичното летище ще оглави летище Пловдив

8 прочитания

Христо Щерионов, бившият изпълнителен директор на софийското летище ще оглави летище Пловдив. Това съобщава местното издание marica.bg.

Досегашният директор на летище Пловдив Владимир Щърбанов почина на 22 февруари.

Щерионов е роден на 31 юли 1963 г. През 1986 г. завършва пълния висш курс на обучение във ВНВВУ ”Георги Бенковски”, специалност „Инженер по експлоатация и ремонт на летателни апарати”
Работи на летищата Безмер, Крумово, Божурище, като заема последователно длъжностите старши техник в авиационна ескадрила, борден инженер на вертолет Mи-8, заместник-началник по техническата част.

На летище София постъпва през 1992 г. От 1999 г. е заместник-директор по безопасност на експлоатацията и аварийно спасителната дейност. От 2008 г. е последователно заместник-директор и директор на дирекция „Летищно осигуряване на полети”. От 26 юни 2013 г. до февруари 2017 г. е изпълнителен директор на „Летище София” ЕАД. Тогава той бе сменен от служебния кабинет с Пламен Станчев, който светкавично бе уволнен от редовния кабинет и заместен с Владимир Рапонджиев.

Междувременно, пловдивското летище е в процедура по отдаване на концесия, която обаче е спряна след обжалване.

Свързани теми

Предишна публикация
Създава се нова авиокомпания в България
Следваща публикация
Министър Каракачанов потвърди вкарването на изтребителния проект в МС до края на март
8 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Отдаването на концесия на летище Пловдив продължава

Процедурата по отдаване на концесия на летище Пловдив продължава с двама кандидати. Върховният административен съд (ВАС) отхвърли жалбата на третия кандидат ДЗЗД „Силк роуд Пловдив еърпорт“ със свое решение от 1 март 2018 г.

Летище Пловдив с нов директор

Спас Шуманов е новият изпълнителен директор на Летище Пловдив. Той е назначен на поста на мястото на досегашния директор Христо Щерионов със заповед на министъра на транспорта Росен Желязков.

Стартира учението на военно-транспортната авиация ETAP-C 18-2

От 16 до 26 април 2018 г. на летище Пловдив се провежда летателното учение „Европейски курс за усъвършенстване на тактическата подготовка на военнотранспортната авиация” 18-2 (ETAP-C 18-2), което е част от програмата на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Това съобщиха от ВВС.

Транспортният министър награди участници в спасителната акция при катастрофата на Ми-17

Министърът на транспорта Ивайло Московски награди служителите на летище Пловдив Георги Ташев и Кирил Иванов, за бързата реакция при участието им в спасителната операция на екипажа на военния вертолет Ми-17, който катастрофира на 11 юни 2018 г. в района на пловдивското летище. Това съобщават от транспортното ведомство.

Меню