Бившият директор на столичното летище ще оглави летище Пловдив

8 прочитания

Христо Щерионов, бившият изпълнителен директор на софийското летище ще оглави летище Пловдив. Това съобщава местното издание marica.bg.

Досегашният директор на летище Пловдив Владимир Щърбанов почина на 22 февруари.

Щерионов е роден на 31 юли 1963 г. През 1986 г. завършва пълния висш курс на обучение във ВНВВУ ”Георги Бенковски”, специалност „Инженер по експлоатация и ремонт на летателни апарати”
Работи на летищата Безмер, Крумово, Божурище, като заема последователно длъжностите старши техник в авиационна ескадрила, борден инженер на вертолет Mи-8, заместник-началник по техническата част.

На летище София постъпва през 1992 г. От 1999 г. е заместник-директор по безопасност на експлоатацията и аварийно спасителната дейност. От 2008 г. е последователно заместник-директор и директор на дирекция „Летищно осигуряване на полети”. От 26 юни 2013 г. до февруари 2017 г. е изпълнителен директор на „Летище София” ЕАД. Тогава той бе сменен от служебния кабинет с Пламен Станчев, който светкавично бе уволнен от редовния кабинет и заместен с Владимир Рапонджиев.

Междувременно, пловдивското летище е в процедура по отдаване на концесия, която обаче е спряна след обжалване.

Свързани теми

Предишна публикация
Министър Каракачанов потвърди вкарването на изтребителния проект в МС до края на март
Следваща публикация
Създава се нова авиокомпания в България
8 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Неясноти около концесията на летище Пловдив

Изтекъл ли е срокът за подписване на договора за концесия на летище Пловдив или не е? На този въпрос все още не е получен ясен отговор, въпреки разнопосочната информация, която се върти в общественото пространство.

Стартира тренировката ETAP-C 19-2

От днес, 1 април до 12 април 2019 г. ще се проведе основният етап от „Европейски курс за усъвършенстване на тактическата подготовка на военнотранспортната авиация” 2019-2 (ETAP-C 19-2). Това съобщават от ВВС.

Цветанов: Летище Пловдив отива при пловдивската община

Лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов е заявил, че се върви по посока на това, летище Пловдив да бъде предадено за управление от пловдивската община. Това е казал той по време на посещение в града, цитиран от местния сайт plovdiv-press.bg.

Меню