IAG се оплака от високата цена на A380

10 прочитания

Авиационният холдинг International Airlines Group (IAG) се оплака, че цената за придобиване на Airbus A380 е твърде висока и това обезсмисля всякакви планове за придобиването на допълнителни машини от този тип. Това е заявил изпълнителният директор на холдинга Уили Уелш.

„Винаги сме отворени за оферти от страна на Aribus, но не бих загубил и 10 секунди да се занимавам с оферта за A380 на цените, които са в момента”, заявява Уелш, като уточнява, че в момента компанията му не преговаря за A380.

IAG e собственик на Aer Lingus, British Airways, Iberia, Vueling и няколко други авиокомпании. British Airways в момента експлоатира 12 броя A380.

“Вероятно сме един от най-добрите примери как A380 работи. Самолетът е перфектен за нашата мрежа”, обяснява Уелш.

Уелш казва още, че Airbus трябва да са много по-гъвкави в цените на A380 ако иска да реализира нови продажби в скоро време. Каталожната цена на A380 в момента е $445,6 млн., но реалните сделки се сключват на по-ниски цени.

Изпълнителният директор на IAG е казал още, че компанията му би имала интерес към покупката на употребявани A380, ако се появи продавач. Уелш по-рано бе казал, че Iberia и Aer Lingus са потенциални оператори на A380.

Свързани теми

Предишна публикация
Qatar Airways ще обяви сериозни загуби
Следваща публикация
Руски Ан-26 катастрофира в Сирия
10 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Airbus получи 120 поръчки за A220

Европейският самолетостроител Airbus е получил общо 120 твърди поръчки за двудвигателния тяснофюзелажен лайнер A220. Това обяви компанията непосредствено след Нова година, като сделките са били финализирани в края на декември 2018 г.

Airbus се отказва от подобрения по A320neo

Airbus се отказва от плановете си за подобрения по фамилията A320neo в опит да се противопостави на новия проект на Boeing за авиолайнер насочен към средния пазарен сегмент. Това съобщава Reuters, позовавайки се на собствени източници.

Airbus заплаши, че може да се изтегли изцяло от Великобритания при твърд Brexit

Изпълнителният директор на Airbus Том Ендерс директно заяви, че е е много вероятно компанията му да се изтегли изцяло от Великобритания ако се стигне до излизане от ЕС без договор (т.нар. твърд Brexit). Това се казва в нарочно видеообръщение, което публикуваха от самолетостроителя.

619 заявки във втория ден на Фарнбъроу

С 619 заявки за пътнически самолети приключва втория ден на авиационното изложение, което се провежда в момента във Фарнбъроу. Така изложението продължава да бъде изключително силно, от към събрани заявки.

A330neo изпълни първи полет

Airbus A330neo изпълни успешен първи полет днес, 19 октомври 2017 г., от заводското летище в Тулуза, Франция.

Boeing събра най-много заявки в рамките на Фарнбъроу 2018

Американският самолетостроител Boeing спечели своеобразната надпревара за събиране на най-много заявки в рамките на авиационното изложение във Фарнбъроу. Компанията инкасира 649 заявки от общо 1464.

Меню