IAG се оплака от високата цена на A380

23 прочитания

Авиационният холдинг International Airlines Group (IAG) се оплака, че цената за придобиване на Airbus A380 е твърде висока и това обезсмисля всякакви планове за придобиването на допълнителни машини от този тип. Това е заявил изпълнителният директор на холдинга Уили Уелш.

„Винаги сме отворени за оферти от страна на Aribus, но не бих загубил и 10 секунди да се занимавам с оферта за A380 на цените, които са в момента”, заявява Уелш, като уточнява, че в момента компанията му не преговаря за A380.

IAG e собственик на Aer Lingus, British Airways, Iberia, Vueling и няколко други авиокомпании. British Airways в момента експлоатира 12 броя A380.

“Вероятно сме един от най-добрите примери как A380 работи. Самолетът е перфектен за нашата мрежа”, обяснява Уелш.

Уелш казва още, че Airbus трябва да са много по-гъвкави в цените на A380 ако иска да реализира нови продажби в скоро време. Каталожната цена на A380 в момента е $445,6 млн., но реалните сделки се сключват на по-ниски цени.

Изпълнителният директор на IAG е казал още, че компанията му би имала интерес към покупката на употребявани A380, ако се появи продавач. Уелш по-рано бе казал, че Iberia и Aer Lingus са потенциални оператори на A380.

Свързани теми

Предишна публикация
Qatar Airways ще обяви сериозни загуби
Следваща публикация
Руски Ан-26 катастрофира в Сирия
23 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

AirAsia преговаря за A321XLR

Малайзийската нискотарифна авиокомпания AirAsia води преговори с Airbus за покупка на новата версия на A321neo с още по-голяма далечина на полета, която в момента е известна, като A321XLR. Това съобщава Reuters, позовавайки е на собствени източници.

Delta Air Lines прави голяма поръчка за A321neo

Американската авиокомпания Delta Air Lines съобщи, че купува 100 броя Airbus A321neo и си запазва опциите за още толкова машини в рамките на програмата си за подмяна на тяснофюзелажния флот на компанията.

Германия ще търси по-бърза замяна на Tornado

Германия е запитала потенциалните доставчици на заместник на изтребителите-бомбардировачи Tornado, за възможностите им за доставка преди 2025 г. Това съобщава Reuters, позовавайки се на собствени източници.

619 заявки във втория ден на Фарнбъроу

С 619 заявки за пътнически самолети приключва втория ден на авиационното изложение, което се провежда в момента във Фарнбъроу. Така изложението продължава да бъде изключително силно, от към събрани заявки.

Airbus отново биха Boeing по поръчки

След трескаво финализиране на сделки в края на годината, от европейския самолетостроител Airbus обявиха, че имат 1109 нетни поръчки за 2017 г., което е с близо 200 повече от поръчките на архиконкурента Boeing.

Гръцката Aegean Airlines обновява флота си за €4 млрд.

Най-голямата гръцка авиокомпания Aegean Airlines има намерение да обнови тотално флота си с покупката на до 42 нови самолети A320neo на стойност от около €4 млрд. Това съобщава авиокомпанията.

Меню