IAG се оплака от високата цена на A380

20 прочитания

Авиационният холдинг International Airlines Group (IAG) се оплака, че цената за придобиване на Airbus A380 е твърде висока и това обезсмисля всякакви планове за придобиването на допълнителни машини от този тип. Това е заявил изпълнителният директор на холдинга Уили Уелш.

„Винаги сме отворени за оферти от страна на Aribus, но не бих загубил и 10 секунди да се занимавам с оферта за A380 на цените, които са в момента”, заявява Уелш, като уточнява, че в момента компанията му не преговаря за A380.

IAG e собственик на Aer Lingus, British Airways, Iberia, Vueling и няколко други авиокомпании. British Airways в момента експлоатира 12 броя A380.

“Вероятно сме един от най-добрите примери как A380 работи. Самолетът е перфектен за нашата мрежа”, обяснява Уелш.

Уелш казва още, че Airbus трябва да са много по-гъвкави в цените на A380 ако иска да реализира нови продажби в скоро време. Каталожната цена на A380 в момента е $445,6 млн., но реалните сделки се сключват на по-ниски цени.

Изпълнителният директор на IAG е казал още, че компанията му би имала интерес към покупката на употребявани A380, ако се появи продавач. Уелш по-рано бе казал, че Iberia и Aer Lingus са потенциални оператори на A380.

Свързани теми

Предишна публикация
Qatar Airways ще обяви сериозни загуби
Следваща публикация
Руски Ан-26 катастрофира в Сирия
20 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Airbus се готви да спре производството на A380

Airbus се готви да спре производството на гиганта A380, ако не бъдат спечелени поръчки от дубайската авиокомпания Emirates. Това съобщава Reuters, позовавайки се на собствени източници.

Катар сключва сериозна сделка за европейски вертолети

Катарското правителство обяви, че купува 28 вертолета NH90 и 16 броя Н125 за нуждите на въоръжените сили на страната. Сделката бе обявена на международното отбранително изложение DIMDEX-2018, което се провежда в момента в Доха, Катар.

Emirates получи 100-ния си A380

Emirates получиха своя 100-тен двупалубен авиолайнер Airbus A380 на специална церемония в Хамбург, която се проведе днес, 3 ноември 2017 г.

Тръмп заплаши с наказателни мита Airbus

Американският президент Доналд Тръпм заплаши, че ще наложи наказателни мита срещу пътническите самолети на европейския самолетостроител Airbus. Това обяви той днес, 9 април 2019 г., в профила си в социалната мрежа Twitter.

Airbus очаква нови германски поръчки за Eurofighter

Airbus Defense and Space очаква в скоро време допълнителни поръчки от Германия за Eurofighter и разчита на повече инвестиции в европейските отбранителни компании. Това заявява изпълнителният директор на компанията Дирк Хоке в интервю за германския вестник Handelsblatt.

Меню