IAG се оплака от високата цена на A380

18 прочитания

Авиационният холдинг International Airlines Group (IAG) се оплака, че цената за придобиване на Airbus A380 е твърде висока и това обезсмисля всякакви планове за придобиването на допълнителни машини от този тип. Това е заявил изпълнителният директор на холдинга Уили Уелш.

„Винаги сме отворени за оферти от страна на Aribus, но не бих загубил и 10 секунди да се занимавам с оферта за A380 на цените, които са в момента”, заявява Уелш, като уточнява, че в момента компанията му не преговаря за A380.

IAG e собственик на Aer Lingus, British Airways, Iberia, Vueling и няколко други авиокомпании. British Airways в момента експлоатира 12 броя A380.

“Вероятно сме един от най-добрите примери как A380 работи. Самолетът е перфектен за нашата мрежа”, обяснява Уелш.

Уелш казва още, че Airbus трябва да са много по-гъвкави в цените на A380 ако иска да реализира нови продажби в скоро време. Каталожната цена на A380 в момента е $445,6 млн., но реалните сделки се сключват на по-ниски цени.

Изпълнителният директор на IAG е казал още, че компанията му би имала интерес към покупката на употребявани A380, ако се появи продавач. Уелш по-рано бе казал, че Iberia и Aer Lingus са потенциални оператори на A380.

Свързани теми

Предишна публикация
Qatar Airways ще обяви сериозни загуби
Следваща публикация
Руски Ан-26 катастрофира в Сирия
18 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Cathay Dragon поръчва 32 броя A321neo

Cathay Dragon подписа с европейския самолетостроител Airbus меморандум за разбирателство за покупката на 32 пътнически самолета Airbus A321neo. Стойността на сделката по каталожни цени е $4,05 млрд.

Emirates иска гаранции за бъдещето на A380 преди да направи нови поръчки

Дубайската авиокомпания Emirates иска ясни гаранции за бъдещето на A380 от неговия производител Airbus преди да подпише нови поръчки за типа. Това става ясно от изказвания на представители на компанията на авиоизложението в Дубай, което се провежда в момента.

BelugaXL изпълни първи полет

Новият транспортен самолет Airbus BelugaXL изпълни успешно своя първи полет. Това стана днес, 19 юли 2018 г.

Emirates вероятно поръчват още 36 – 38 Airbus A380

Дубайската авиокомпания Emirates вероятно ще поръча още 36 – 38 броя Airbus A380. Това съобщава Reuters позовавайки се на собствен източник запознат с бъдещата сделка.

Меню