Украйна купува 55 вертолета от Airbus Helicopters

16 прочитания

Украинското правителство сключи споразумение с европейския вертолетостроител Airbus Helicopters за покупка на 55 вертолета, които ще се използват от вътрешното министерство на страната.

Споразумението бе подписано на 23 март 2018 г. от украинския министър на вътрешните работи Арсен Аваков и френския външен министър Жан-Ив льо Дрион. Евентуалната поръчка ще покрие 55 вертолета от моделите H125, H145 и H225.

Според Аваков това е най-големият проект между Франция и Украйна. Той съобщава още, че сделката се е подготвяла от няколко месеца, а машините ще се използват за разнообразни задачи, включително медицинска евакуация и задачи за осигуряване на вътрешната сигурност на страната.

Вертолетите ще бъдат доставени в рамките на три години и ще отидат в украинската полиция, гранична охрана, гражданска защита и Националната гвардия на страната. Първите четири вертолета ще бъдат получени още през тази година и ще са оборудвани за изпълнение на аеромедицинска евакуация. Повечето от останалите вертолети ще са оборудвани за патрулна дейност, изпълнение на общи транспортни задачи, задачи по търсене и спасяване или специални операции.

Повечето машини ще идат в украинската Национална гвардия, военнизирана структура в рамките на украинското вътрешно министерство. В момента тя разполага с вертолети Ми-8МТ, Ми-8МСБ-В и Ми-2МСБ, които се използват за транспорт, медицинска евакуация и свързочни задачи.

Свързани теми

Предишна публикация
Boeing достави първия 787-10
Следваща публикация
Qantas извърши първия редовен полет без междинно кацане между Австралия и Великобритания
16 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

МО се договори с Airbus Helicopters да прекрати арбитражното дело срещу употребяван вертолет

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и вицепрезидентът на Airbus Helicopters Серж Дюран подписаха днес, 23 май 2018 г., спогодба, с която се урежда спор, предмет на арбитражно дело за неуредени отношения между Министерството на отбраната и Airbus Helicopters по договор от 2005 г. за доставка на хеликоптери Cougar и Panther. Това съобщиха от МО.

Airbus Helicopters вижда пазар за близо 22 000 нови вертолета

Европейският вертолетостроител Airbus Helicopter вижда пазар за почти 22 000 нови вертолета в цивилния и парацивилния пазар (правоохранителни органи, търсене и спасяване и медицинска евакуация). Машините ще бъдат продадени в следващите 20 години.

Меню