Lufthansa отменя половината си полети за утре

11 прочитания

Германската авиокомпания Lufthansa отменя половината си полети планирани за утре, 10 април 2018 г. Това е в резултат на стачните действия на синдиката на работниците в публичния сектор Verdi.

Синдикатът Verdi, в който членуват около 2,3 млн. работници в публичния сектор в Германия, настоява за 6% увеличение на заплатите. С цел увеличаване на натиска от там обявиха, че във вторник в стачните действия ще се включи наземния персонал и част от пожарникарите, които обслужват летищата във Франкфурт, Мюнхен, Кьолн и Бремен.

Франкфурт и Мюнхен са двата най-големи хъба на Lufthansa. От германския превозвач обявиха, че ще анулират над 800 от планираните за утре 1600 редовни полети. Сред анулираните е и утрешният полет от Франкфурт за София, пристигащ по разписание в 18,15 часа, както и излитащият в 19 часа в обратната посока.

От българското външно министерство препоръчаха на всички пасажери на Lufthansa да проверяват предварително полетите си.

От Verdi обявиха, че служителите на летището във Франкфурт ще стачкуват от 5 часа до 18 часа местно време. Летищните власти във Франкфурт и Мюнхен предупредиха пасажерите да учакват сериозни нарушения в полетите си.

Говорител на летищния оператор във Франкфурт е заявил, че поради това, че в стачката ще се включат и сериозна част от служителите по сигурността, това сигурно ще доведе до затваряне на местата за проверка на пасажерите.

Подобна стачка преди четири години отмени стотици полети от Франкфурт.

Стачката утре е част от четиридневна стачна вълна, която ще продължи между 10 и 13 април.

Свързани теми

Предишна публикация
Сърбия преговаря за Ми-17 и Ми-35М
Следваща публикация
Германия и Франция ще правят заедно нов морски патрулен самолет
11 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Niki подава заявление за обявяване в несъстоятелност след провала на сделката с Lufthansa

Нискотарифната авиокомпания Niki обяви, че стартира процедура по обявяване в несъстоятелност, след като днес, 13 декември 2017 г., стана ясно, че Lufthansa се изтегля от преговорите за придобиване, след сигнали от Европейската комисия, че сделката няма да бъде одобрена.

Lufthansa и easyJet водят преговори за част от активите на Air Berlin

Изпадналата в несъстоятелност германска авиокомпания Air Berlin води преговори с Lufthansa и easyJet, като се надява да успее да продаде част от активите си до средата на следващия месец с надеждата да не прекратява операции и да спаси възможно най-много работни места. Това съобщава Reuters.

Lufthansa показа новата си ливрея

След месеци на спекулации и предположения германския превозвач Lufthansa най-накрая официално показа новата си ливерия. Това стана днес, 7 февруари 2018 г., на нарочно събитие във Франкфурт, като ливерията бе демонстрирана върху Boeing 747-8I и Airbus A321.

Меню