Президентът връчи новите генералските пагони

49 прочитания

Днес, 5 май 2018 г., в навечерието на Деня на храбростта и празника на Българската армия – 6 май, държавният глава и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев връчи пагоните на военнослужещи, удостоени с висше офицерско звание.

Досегашният командир на 3-та авиационна база бригаден генерал Иван Лалов пое длъжността заместник-командващ на Съвместното командване на силите. На церемонията той беше удостоен с висше офицерско звание „генерал-майор“.

С друг свой указ Румен Радев назначи полковник Димитър Петров на длъжността командир на 3-та авиационна база и го удостои с висше офицерско звание „бригаден генерал“.

Президентът назначи полковник Васил Лазаров на длъжността съветник на Върховния главнокомандващ на въоръжените сили по военната сигурност, като го удостои с висше офицерско звание „бригаден генерал“. До момента той бе командир на Базата за командване, управление и наблюдение във ВВС.

„Използвам приятния повод – навечерието на големия християнски празник Гергьовден – Ден на храбростта и празник на Българската армия, за да изразя своето уважение към вас и да ви приветствам за усилията, които полагате във вашата високоотговорна дейност“, обърна се президентът към удостоените с висши офицерски звания военнослужещи и подчерта, че очакванията на българския народ за сигурност в този все по-тревожен свят са огромни.

Държавният глава подчерта, че обществото ни очаква законност, прозрачност и ефективност при модернизацията на Въоръжените ни сили.

„Като президент и върховен главнокомандващ очаквам от вас да се водите изцяло от интересите на народа и да отстоявате офицерската си чест. Убеден съм, че с вашия висок професионализъм, компетентност и умения, с изразените лидерски качества и висока мотивация ще отговорите на тези очаквания и ще продължите да работите все така последователно и решително за развитието на Българската армия и за издигането на нейния авторитет“, посочи президентът Радев.

„Нашите съюзници от НАТО и Европейския съюз очакват не декларирани, а реални способности и съвместимост. Министърът на отбраната и неговия екип очакват от вас висок професионализъм, активност и отговорност при ръководството на Българската армия, както и при вземането на важни решения за приоритетите и бъдещето на Въоръжените ни сили. Вашите подчинени очакват лидерство и грижа за тяхното професионално и кариерно развитие за повишаване на техния социален статус и мотивация“,каза още в словото си държавният глава.

Свързани теми

Предишна публикация
Премиерът Борисов: С какво ще се лети на парада, като е приземена авиацията?
Следваща публикация
ВВС се готви за утрешния парад (галерия)
49 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Подписаха договор за логистична поддръжка за българските C-27J

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и вицепрезидентът по продажби и поддръжка за клиенти на италианската компания Leonardo размениха днес, 4 май 2018 г., Допълнително споразумение към Рамковото споразумение, сключено между Министерството на отбраната и италианската компания, за интегрирана логистична поддръжка на самолети C-27J Spartan и втори конкретен договор към рамковото споразумение. Това стана на церемония в Министерството на отбраната.

Димитър Стоянов за състоянието на военната ни авиация

Полковник (о.р.) Димитър Стоянов, главен секретар на Президентството, бивш началник-щаб на ВВС и бивш ръководител на проекта за нов изтребител даде вчера, 6 май 2018 г., пространно интервю за радио „Дарик”, в което говори за състоянието на военната авиация и проваления процес за покупка на нов боен самолет.

Анализ и в 12-та авиобаза

Днес, 16 януари 2024 г., в 12-та авиационна база Долна Митрополия се проведе годишен анализ,…

Сбогом, моя любов!

Всяко нещо, което има начало, има и край. В България кариерата на еднодвигателния реактивен изтребител…
Меню