Boeing 737 катастрофира в Куба

19 прочитания

Пътнически самолет Boeing 737 катастрофира днес, 18 май 2018 г., при излитане от международното летище Хосе Марти в Хавана, Куба. По първоначална информация повечето от намиращите се на борда, 104 пасажери и деветчленен екипаж, са загинали.

Самолетът е изпълнявал редовен полет CU-972 от Хавана за югозападния град Олгин. Машината е излетяла в 12,08 часа местно време и се е разбила почти веднага след излитането, в непосредствена близост до летището.

Според местните медии са били намерени трима оцелели, които са били откарани в тежко състояние в болница. За сега не се лансират теории за случилото се.

Катастрофиралата машина е Boeing 737-200 с регистрация XA-UHZ. Тя е принадлежала на мексиканската авиокомпания Global Aerolineas Damojh и е летяла на мокър лизинг за кубинския превозвач Cubana.

Самолетът е със сериен номер 21816 и е произведен през юли 1979 г.

Свързани теми

Предишна публикация
10 години от първия полет на Суперджет 100
Следваща публикация
Великобритания мисли да купи още Eurofighter за сметка на F-35
19 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Работник пострада в ТЕРЕМ „Летец”

Работник е пострадал при наземни изпитания в авиоремонтното предприятие ТЕРЕМ „Летец”, намиращо се в Северния район на летище София. Инженерът е пострадал при работа по вертолет Ми-24В от състава на българските ВВС.

Лек самолет катастрофира в Пловдивско

Лек самолет катастрофира в района на пловдивското село Оризари. При инцидентът, който стана днес, 20 април 2019 г., са загинали и двамата, които са се намирали на борда на машината.

Полетите с Boeing 737 Max спряха почти навсякъде

Операциите с Boeing 737 Max спряха почти навсякъде по света, след като днес, 12 март 2019 г., голям брой оператори и авиационни администрации забраниха търговските полети с типа, до второ нареждане.

Полша възстанови полетите с МиГ-29

Полските ВВС са възстановили полетите със своите изтребители МиГ-29. Те бяха спрени след инцидента от 18 декември миналата година, когато на кацане в авиобаза Минск Мазовецки. За това съобщава полският сайт Defence24.

Меню