Boeing 737 катастрофира в Куба

19 прочитания

Пътнически самолет Boeing 737 катастрофира днес, 18 май 2018 г., при излитане от международното летище Хосе Марти в Хавана, Куба. По първоначална информация повечето от намиращите се на борда, 104 пасажери и деветчленен екипаж, са загинали.

Самолетът е изпълнявал редовен полет CU-972 от Хавана за югозападния град Олгин. Машината е излетяла в 12,08 часа местно време и се е разбила почти веднага след излитането, в непосредствена близост до летището.

Според местните медии са били намерени трима оцелели, които са били откарани в тежко състояние в болница. За сега не се лансират теории за случилото се.

Катастрофиралата машина е Boeing 737-200 с регистрация XA-UHZ. Тя е принадлежала на мексиканската авиокомпания Global Aerolineas Damojh и е летяла на мокър лизинг за кубинския превозвач Cubana.

Самолетът е със сериен номер 21816 и е произведен през юли 1979 г.

Свързани теми

Предишна публикация
10 години от първия полет на Суперджет 100
Следваща публикация
Великобритания мисли да купи още Eurofighter за сметка на F-35
19 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

F-35B се разби при тренировъчен полет в САЩ

Изтребител F-35B от състава на Корпуса на морската пехота на САЩ се разби при тренировъчен полет в Южна Каролина. Пилотът се е катапултирал успешно. Това е станало вчера, 28 септември 2018 г.

Генерал Стойков: Екипажът на вертолета Cougar не е имал достатъчно нальот

Командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков заяви днес, 23 август 2018 г., че екипажът на авариралия вертолет Cougar е имал малко нальот, което може да е довело до това, че не е реагирал по най-правилния начин на възникналата ситуация.

Меню