Ден на отворените врати в Долна Митрополия

85 прочитания

С много настроение премина Денят на отворени врати, организиран от ВВУБ „Георги Бенковски” по случай Международния ден на детето. Той се проведе днес, 1 юни 2018 г. Това съобщават от учебната авиобаза.

Празникът събра стотици деца, родители и авиационни фенове от Плевен, Тетевен и Долна Митрополия на Летище Долна Митрополия. Официални гости на мероприятието бяха Корнелия Маринова – кмет на Община Ловеч, Борис Врабевски – заместник-кмет на Община Тетевен и Петър Петров – председател на общинския съвет на Община Долна Митрополия.

Празникът започна с полети на самолети L-39ZA и Pilatus РС-9М.

Децата с удоволствие разгледаха статичния показ на самолети, специална автомобилна техника и леко стрелково въоръжение. Височинното оборудване – защитен шлем, кислородна маска, противопретоварващ костюм предизвикаха интереса на малчуганите. В музея на авиобазата те разгледаха експонатите, а от увлекателната беседа научиха за историята на Летище Долна Митрополия.

Свързани теми

Предишна публикация
Лек самолет се разби край летище Казанлък
Следваща публикация
Ученици посетиха авиобаза Граф Игнатиево (галерия)
85 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Стартираха анализите във формированията на ВВС

Днес, 10 януари 2018 г., се проведе анализът на дейността през изминалата 2017 г. във Военновъздушна учебна база (ВВУБ) „Георги Бенковски” – Долна Митрополия с участието на командира на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков. Това съобщиха от ВВС.

ВВС са приключили работата по инвестиционния проект за новия изтребител

Военновъздушните сили са актуализирали Проектът за инвестиционен разход за покупката на нов боен самолет и са го предали в Министерство на отбраната. Това е заявил командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков, цитиран от сайта otbrana.com.

Първи самолети, първа война

Днес близо 115 години след появата на това чудо авиацията с гордост всеки българин може да отбележи приноса на първите дейци на родното въздухоплаване, донесли в малка България последните достижения на чисто новата технология за летене с апарати, по-тежки от въздуха.

Меню