Ученици посетиха авиобаза Граф Игнатиево (галерия)

382 прочитания

Днес, 1 юни 2018 г., на посещение в авиобаза Граф Игнатиево бяха възпитаници на средни училища от София, от община Божурище и ОУ „Душо Хаджидеков“, Пловдив. Това съобщиха от авиобазата.

Приятелите на авиацията наблюдаваха полети на изтребители МиГ-29 на българските ВВС и изтребители F-15 от 123-та експедиционна авиационна ескадрила от състава на 142-ро авиационно крило на Националната гвардия на щата Орегон, участваща в българо-американската летателна тренировка “Тракийски орел 2018”. С атрактивна летателна програма се представиха и членовете на клуба за моделни спортове „Модел клуб – Пловдив“.

Статичен показ запозна любознателните ученици с предназначението и характеристиките на авиационната, самолетообслужваща, логистична техника, въоръжението и специалното оборудване на домакините и гостите от Орегон.

Учениците се впечатлиха от историята на българската бойна авиация и силно се вълнуваха от нейното настояще и бъдещо развитие.

Инициативата е част от учебната програма за усвояване на знания, свързани с отбраната на страната, действия за оцеляване при кризи от военен характер, както и запознаване с мисията и задачите на въоръжените сили на Република България. Авиобаза Граф Игнатиево е любезен домакин на занятията на учениците от средните училища, с което допринася за военно-патриотично възпитание и за подпомагане на професионалното ориентиране на младежите.

Снимки: Александър МЛАДЕНОВ

Свързани теми

Предишна публикация
Ден на отворените врати в Долна Митрополия
Следваща публикация
Командирът на ВВС посети конференция в Израел
382 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Турция все пак преговаря за Су-35

Турция все пак води преговори за покупката на изтребители Су-35, това стана ясно от думите на турски официални лица в последните дни. Новината идва на фона на противоречащите си слухове, които витаят около темата в последните месеци.

Плевнелиев: Ако се откажем от F-16, това е национален провал

Бившият президент Росен Плевнелиев (2012 – 2017) начерта апокалиптични картини, ако се стигне до отказ от покупката на F-16 и заяви, че това ще е национален провал, който ще доведе до геополитическа изолация. Това каза той днес, 9 юни 2019 г. в предаването „Денят започва“ по БНТ1.

Приключи учението ETAP-C 18-2

Командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков връчи сертификатите на участниците в летателното учeние „Европейски курс за усъвършенстване на тактическата подготовка на военно-транспортната авиация 18-2” (ETAP-C 18-2). Учението приключи вчера, 26 април 2018 г.

Командирът на ВВС посети конференция в Израел

От 21 май до 25 май 2018 г. Израел бе домакин на международна конференция по случай честването на 70 години от създаването на израелските ВВС. Командирът на българските Военновъздушни сили генерал-майор Цанко Стойков бе начело на официалната ни делегация, по покана на израелския си колега генерал-майор Амикам Норкин.

Меню