Ученици посетиха авиобаза Граф Игнатиево (галерия)

386 прочитания

Днес, 1 юни 2018 г., на посещение в авиобаза Граф Игнатиево бяха възпитаници на средни училища от София, от община Божурище и ОУ „Душо Хаджидеков“, Пловдив. Това съобщиха от авиобазата.

Приятелите на авиацията наблюдаваха полети на изтребители МиГ-29 на българските ВВС и изтребители F-15 от 123-та експедиционна авиационна ескадрила от състава на 142-ро авиационно крило на Националната гвардия на щата Орегон, участваща в българо-американската летателна тренировка “Тракийски орел 2018”. С атрактивна летателна програма се представиха и членовете на клуба за моделни спортове „Модел клуб – Пловдив“.

Статичен показ запозна любознателните ученици с предназначението и характеристиките на авиационната, самолетообслужваща, логистична техника, въоръжението и специалното оборудване на домакините и гостите от Орегон.

Учениците се впечатлиха от историята на българската бойна авиация и силно се вълнуваха от нейното настояще и бъдещо развитие.

Инициативата е част от учебната програма за усвояване на знания, свързани с отбраната на страната, действия за оцеляване при кризи от военен характер, както и запознаване с мисията и задачите на въоръжените сили на Република България. Авиобаза Граф Игнатиево е любезен домакин на занятията на учениците от средните училища, с което допринася за военно-патриотично възпитание и за подпомагане на професионалното ориентиране на младежите.

Снимки: Александър МЛАДЕНОВ

Свързани теми

Предишна публикация
Ден на отворените врати в Долна Митрополия
Следваща публикация
Командирът на ВВС посети конференция в Израел
386 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Президентът Радев: Нямам против F-16, но трябва да се спазват българските интереси

Президентът и върховен главнокомандващ Румен Радев заяви, че няма нищо против покупката на изтребителите F-16, но постави въпроса дали са били спазени българските интереси. Това каза той днес, 18 юли 2019 г.

Министър Каракачанов: Пращаме до дни писма на заинтересованите фирми

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов заяви днес, 21 ноември 2017 г., в ефира на БНТ1, че до дни се пращали „писма за намерение” до фирмите заинтересувани от продажба на изтребители у нас.

Румъния получи още два F-16

Румънските ВВС са получили още два изтребителя F-16, в рамките на споразумението за покупка на…

Полша е изпратила запитване за оферта за F-35

Полша официално е изпратила запитване за даване на обвързваща оферта (Letter of Request – LOR) за покупката на 32 броя F-35A. Това е заявил днес, 28 май 2019 г., полският министър на отбраната Мариуш Блашчак.

Министър Каракачанов защити в НС покупката на леки учебни самолети за ВВС, но обяви че се водят проверки

„По отношение на това каква техника ни е необходима, се доверявам повече на военната експертиза от ВВС. Ако се установи, че има волни или неволни нарушения, поръчката ще бъде прекратена”, това отговори днес, 9 март 2018 г., министърът на отбраната Красимир Каракачанов, цитиран от сайта otbrana.com.

Меню