FedEx купува 24 нови карго самолета

4 прочитания

FedEx Express купува 24 нови широкофюзелажни карго самолети – 12 броя от модела 767-300ERF и още толкова от модела 777F. Това обяви авиокомпанията и Boeing в съвместно съобщение.

От производителя Boeing са съобщили, че поръчките ще се добавят към портфолиото им, след изпълняването на определени условия от страна на FedEx Express. Каталожната цена на поръчката е $6,6 млрд.

FedEx Express, която е част от куриерската империя на FedEx, в момента има поръчки за 58 броя 767 и пет 777F. Авиокомпанията в момента оперира с 58 броя от модела 767-300ERF и 35 броя от модела 777F, плюс още над 70 A300/A310, близо 120 757-200SF и близо 100 MD-10F/MD-11F. Отделно се оперира и с голям флот от тубовитлови машини.

От Boeing съобщават, че в световен мащаб каргопревозите са нарастнали с 10% за миналата година, а тази година се очаква ръста да не падне под 4 – 5%. От началото на 2018 г. самолетостроителят е продал 50 широкофюзелажни карго самолети.

Сделката ще позволи на Boeing да поддържа стабилна производствената линия за 777 от сегашното поколение. В момента има едва 88 поръчки за изпълняване. Със заявките на FedEx Express поръчките за изпълняване ще станат 100, което е достатъчно линията да работи 20 месеца. Boeing вече пренасочва мощностите си към новото поколение 777X.

Свързани теми

Предишна публикация
Новото търсене на MH370 приключи неуспешно
Следваща публикация
Airbus заплаши, че ще се изтегли от Великобритания ако няма сделка за Brexit
4 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Изпитанията на Crew Dragon и Starliner могат да се забавят още

Изпитанията и вкарването в експлоатация на космическите кораби Crew Dragon и Starliner може да се забави, заради опасения на NASA относно конструкцията и безопасността на двата проекта. Това съобщава Reuters, цитирайки собствени източници.

592 прочитания

Boeing ще създаде MQ-25

Компанията Boeing е натоварена с поръчката да създаде безпилотен палубен летящ танкер за нуждите на ВМС на САЩ. Програмата е под името MQ-25.

4 прочитания

Гигантските сделки на Airbus и Boeing с Иран се провалиха

Многомилиардните сделки за продажба на пътнически самолети в Иран, които Airbus и Boeing се надяваха да реализират, са практически провалени. Това стана след като американският президент Доналд Тръмп се оттегли от ядреното споразумение с Иран и фактически отново въведе икономически санкции.

3 прочитания

FAA излезе със спешна директива за летателната годност на модела 737 Max

Американската авиационна администрация FAA излезе късно снощи със спешна Директива за летателна годност (Emergency airworthiness directive) за Boeing 737 Max, поради опасност от трудно контролируеми пикирания.

4 прочитания

Режимът MCAS в управлението на катастрофиралия 737 Max е бил изключен, но се е задействал отново

Режимът MCAS в системата за управление на катастрофиралия етиопски Boeing 737 Max е бил изключен от екипажа, но след това се е задействал отново по неясни причини и е насочил самолетът към земята. Това са заявили за Reuters източници запознати с хода на разследването.

1K прочитания
Меню