Сериозни заявки в първия ден на Фарнбъроу

21 прочитания

С 406 заявки приключи първия ден на авиационното изложение Фарнбъроу, което се провежда в момента. Това е почти толкова, колкото бе обявено на първия ден на миналогодишното издание на Бурже (413) и доста повече от първия ден на предишното издание на Фарнбъроу (237).

269 от завките са твърди поръчки, 130 от заявките са подплътени с меморандуми за разбирателство за бъдещи поръчки, а седем са писма за намерения за запазване на опции.
304 от заявките са за тяснофюзелажни лайнери, 57 за широкофюзелажни пътнически самолети и 45 за регионални джетове.

Airbus води леко на Boeing по събраните заявки със 186 срещу 175.

159 са заявките за семейството A320neo, 145 са заявките за семейството Boeing 737 Max, 27 са поръчките за широкофюзелажния A350, 26 са заявките за карго машината Boeing 777F, 25 са регионалните джетове E-Jet, 20 са поръчките за китайския регионален пътнически самолет ARJ21 и четири заявки за Boeing 787.

Най-голямата заявка идва от неназована лизингова компания, която поръчва 80 броя A320neo, плътно тя е следвана от твърдата поръчка за 75 броя Boeing 737 Max 8 за индийската авиокомпания Jet Airways.

Интересно е да се отбележи, че румънската авиокомпания Tarom е направила твърда поръчка за пет броя Boeing 737 Max 8.

Повечето от обявените днес заявки са били договорени преди това, но в рамките на Фарнбъроу се обявяват официално или се идентифицират клиентите.

Свързани теми

Предишна публикация
САЩ предлагат ЗРК Patriot на Турция
Следваща публикация
Великобритания показа концепцията си за изтребител от следващо поколение
21 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няколко страни спряха полетите с 737 Max след катастрофата в Етиопия

Авиационните власти в Китай и Индонезия наредиха на операторите в тези страни да спрат полетите с Boeing 737 Max до изясняването на причините за вчерашната катастрофа с типа в Етиопия. Отделно, още два други оператора обявиха, че няма да летят с типа.

Излиза предварителният доклад за катастрофата на 737 на Lion Air

Предварителния доклад за катастрофата на Boeing 737 Max на индонезийската авиокомпания Lion Air ще бъде публикуван утре, 28 ноември 2018 г. Това съобщава Reuters, като агенцията съобщава предварително за неговото съдържание.

E190-E2 получи типов сертификат

Embraer получи типов сертификат за летателна годност за своя модел E190-E2 от авиационните власти в Бразилия, Европа и САЩ. Това позволява започването на търговската експлоатация на модела от стартовия клиент Widebroe.

NASA обяви първите астронавти за новите си космически кораби, но и обяви закъснения в графиците

NASA обяви вчера, 3 август 2018 г., имената на първите астронавти, които ще полетят с космическите кораби Boeing CST-100 Starliner и SpaceX Crew Dragon, но в същото време и без излишни фанфари, заяви че и двата апарата ще се забавят с няколко месеца.

Режимът MCAS в управлението на катастрофиралия 737 Max е бил изключен, но се е задействал отново

Режимът MCAS в системата за управление на катастрофиралия етиопски Boeing 737 Max е бил изключен от екипажа, но след това се е задействал отново по неясни причини и е насочил самолетът към земята. Това са заявили за Reuters източници запознати с хода на разследването.

Меню