Сериозни заявки в първия ден на Фарнбъроу

22 прочитания

С 406 заявки приключи първия ден на авиационното изложение Фарнбъроу, което се провежда в момента. Това е почти толкова, колкото бе обявено на първия ден на миналогодишното издание на Бурже (413) и доста повече от първия ден на предишното издание на Фарнбъроу (237).

269 от завките са твърди поръчки, 130 от заявките са подплътени с меморандуми за разбирателство за бъдещи поръчки, а седем са писма за намерения за запазване на опции.
304 от заявките са за тяснофюзелажни лайнери, 57 за широкофюзелажни пътнически самолети и 45 за регионални джетове.

Airbus води леко на Boeing по събраните заявки със 186 срещу 175.

159 са заявките за семейството A320neo, 145 са заявките за семейството Boeing 737 Max, 27 са поръчките за широкофюзелажния A350, 26 са заявките за карго машината Boeing 777F, 25 са регионалните джетове E-Jet, 20 са поръчките за китайския регионален пътнически самолет ARJ21 и четири заявки за Boeing 787.

Най-голямата заявка идва от неназована лизингова компания, която поръчва 80 броя A320neo, плътно тя е следвана от твърдата поръчка за 75 броя Boeing 737 Max 8 за индийската авиокомпания Jet Airways.

Интересно е да се отбележи, че румънската авиокомпания Tarom е направила твърда поръчка за пет броя Boeing 737 Max 8.

Повечето от обявените днес заявки са били договорени преди това, но в рамките на Фарнбъроу се обявяват официално или се идентифицират клиентите.

Свързани теми

Предишна публикация
САЩ предлагат ЗРК Patriot на Турция
Следваща публикация
Великобритания показа концепцията си за изтребител от следващо поколение
22 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Индонезийските власти отстраниха техническия директор на Lion Air

Индонезийският транспортен министър Буди Каря Сумади е наредил временното отстраняване на техническия директор на нискотарифната авиокомпания Lion Air. Това става два дни, след катастрофата на Boeing 737 на превозвача, при която загинаха 189 души.

Клиентите на A400M се съгласиха да приемат самолети с по-ниски от заявените характеристики

Седемте основни клиенти на военно-транспортния самолет A400M са постигнали споразумение с производителя Airbus, в рамките на което се отваря възможност за отпадане на много от високотехнологичните способности на самолета. Това съобщава Reuters.

Airbus показа първият BelugaXL със специална ливрея

Европейският самолетостроител Airbus показа първия прототип на новия транспортен самолет BelugaXL със специална ливрея (окраска), която наподобява белуга и е била избрана след допитване до 20 000 служители на компанията.

Dassault и Airbus в съперничество за това, кой ще бъде лидер в разработката на новия европейски изтребител

Европейските самолетостроителни компании Airbus и Dassault вече започват да си съперничат за това, коя от тях ще поеме водещата роля в проекта за създаване на европейски изтребител от следващо поколение. Това съобщава Reuters.

Франция и Германия одобриха първоначалното финансиране на FCAS

Правителствата на Франция и Германия одобриха първоначалното финансиране на проекта FCAS, който предвижда създаването на система от системи за осигуряване на въздушно превъзходство. Съобщението за това бе публикувано от Airbus в късните часове на 12 февруари 2020 г.

Меню