ВВС участват в „Тракийска звезда 2018”

44 прочитания

Българските Военновъздушни сили ще вземат участие в съвместна летателна тренировка “Тракийска звезда 2018”, която започва от днес, 16 юли 2018 г. Това съобщават от ВВС.

В рамките на две седмици до 27 юли 2018 г., сили и средства от Военновъздушните сили на Република България, 104-то въздушно крило на Националната въздушна гвардия на Масачузетс – САЩ, Кралските ВВС и ВВС на Гърция ще изпълняват тренировъчни полети за усъвършенстване на подготовката на екипажите, за което са планирани широк спектър от тактически мисии и задачи.

От българска страна участват екипажи и самолети МиГ-29 от авиобаза Граф Игнатиево, Су-25 от базата за предно разполагане в Безмер и L-39 от Учебна авиационна група „Георги Бенковски” – Долна Митрополия, както и формирования от Зенитно-ракетни войски.

F-15C/D на американските сили ще оперират от летище Къмпия-Турзии „Генерал Еманоил Йонеску” в Румъния, а Eurofighter Typhoon на Кралските ВВС са пребазирани също в северната ни съседка на летище Михай Когълничяну, от където ще се включат в тренировъчните действия. Гръцките ВВС взимат участие в изпълнението на полети с F-16C/D от базовото си летище в Неа Анхиалос.

Съгласно сценария на тренировъчните бойни действия, българските ВВС ще усъвършенстват подготовката си в отбранителни и настъпателни въздушни операции. Ще се отработват и задачи с участие в смесени групи, които ще симулират нанасяне на удари по обекти, защитавани от групировка за Противовъздушна отбрана. По плана на тренировката, сложността на изпълняваните задачи нараства с хода на тренировъчните действия и ще обхване изпълнението на специфични за родовете авиация и ПВО задачи.

„Тракийска звезда 2018“ е ежегодна международна летателна тренировка, която предоставя на участниците възможности да генерират богат опит при реално взаимодействие в международна среда.

Свързани теми

Предишна публикация
Македонски парашутисти участват в „Тракийско лято 2018”
Следваща публикация
Подписва се с втория, ако класираният на първо място не подпише за концесията на летище Пловдив
44 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Стартира дарителска кампания за семейството на военен пилот

Министерството на отбраната и авиобаза Граф Игнатиево организират дарителска кампания в подкрепа на семейството на капитан Петър Димитров от изтребителната авиационна ескадрила на авиобаза Граф Игнатиево. Това съобщиха от МО.

C-27J изпълни донорска задача

В изпълнение на заповеди на началника на отбраната генерал Андрей Боцев и командира на ВВС генерал-майор Цанко Стойков днес, 7 август 2018 г., сутринта самолет C-27J Spartan е изпълнил донорска задача. Това съобщават от ВВС.

Български C-27J прибра двама сънародници пребивавали в Китай (обновена със снимки)

Военно-транспортен самолет C-27J Spartan от състава на ВВС на България изпълни задача по транспорт на двама български граждани от Франция до София. Те бяха евакуирани от китайския град Ухан, където върлува новият коронавирус.

Меню