Ми-8 катастрофира в Сибир

39 прочитания

Ми-8АМТ катастрофира днес, 4 август 2018 г., с 18 човека на борда си при излитане в Сибир. Всички намиращи се във вертола са загинали.

Вертолетът, опериран от UTair, е излетял от Ванкор, Красноярския край със 15 служители на руската нефтена компания Роснефть. На борда се е намирал и тричленен екипаж.

Машината е рухнала малко след излитането и е паднала недалеч от площадката, от която е излетяла. Инцидентът е станал около 10,20 часа местно време.

По предварителна информация, непосредствената причина за инцидента е сблъсък на катастрофиралия вертолет с товар, който е бил возен на външно окачване от друг вертолет, който също е излитал от същата площадка. Падналият Ми-8 е закачил носещия си винт в товара и веднага се е сринала на земята. Другата машина не е пострадала, но е хвърлила аварийно товара си.

Командирът на катастрофиралият вертолет е бил на 33 години с близо 6000 часа във въздуха, от които малко над 2300 часа като командир.

Води се разследване, както от руските авиационни власти, така и от следствието на страната.

Катастрофиралият вертолет е имал цивилна регистрация RA-25640. Машината е произведена в Улан Уде през септември 2010 г.

Свързани теми

Предишна публикация
Ju 52 катастрофира в Швейцария
Следваща публикация
Embraer E190 се аварира в Мексико
39 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

2017 г. е най-безопасната година в историята на гражданската авиация

2017 г. е била най-безопасната в гражданската авиация, като при различни инциденти са загинали 44 човека намиращи се на борда на 10 аварирали самолети. Средната стойност за последните пет години е 17 катастрофи с 495 загинали, според анализ на Aviation Safety Network (ASN).

Министър Каракачанов: Инцидентът с C-27J е човешка грешка

Грешка на екипажа е причината за инцидента с военния транспортен самолет C-27J Spartan, която стана на 19 януари 2018 г. Това съобщи военният министър Красимир Каракачанов. Инцидентът стана по време на учебен полет от авиобаза Граф Игнатиево.

Boeing 737 аварира на кацане в Сочи

Пътнически Boeing 737-800 на руската авиокомпания UTAir е аварирал при кацане на летището в Сочи и е излязал от пистата. Инцидентът е станал днес, 1 септември 2018 г., няколко от пасажерите са пострадали, но са без опасност за живота.

Заместник-министър Величков: Военна полиция и прокуратурата разследват инцидента с C-27J

Заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков заяви днес, 20 януари 2018 г., в предаването „Тази събота” по bTV, че инцидентът с военно-транспортния самолет C-27J Spartan се разследва от Военна полиция и Военна прокуратура.

Меню