ВВС участва в Platinum Lion

79 прочитания

Вчера, 8 август 2018 г., екипажи и авиационна техника от състава на 24-та авиационна база взеха участие в заключителния етап на многонационалната съвместна подготовка Platinum Lion 2018. Това съобщават от ВВС.

Екипаж на вертолет Ми-24 изпълни стрелба по земни цели с НУРС и картечно въоръжение за непосредствена авиационна поддръжка отбранителните действията на сухопътна рота за отразяване на настъплението на противостоящи тежко въоръжени формирования и удържане на заповядан район.

По-късно вертолет AS 532 Cougar изпълни задача за авиомедицинска евакуация, ескортиран и прикриван от въздуха от вертолет Ми-24. С тези действия екипажите от ВВС демонстрираха способности за изпълнение на задачи съвместно с военнослужещите от Сухопътните войски, служба „Военна полиция“ и медицинските екипи от ВМА.

Многонационалната съвместна подготовка Platinum Lion 2018 се провежда на учебен полигон „Ново село” от 30 юли до 10 август 2018 г. и в нея участват военнослужещи и техника от България, Силите на САЩ в Европа, Румъния, Молдова, Албания, Сърбия, Грузия и Черна гора.

Свързани теми

Предишна публикация
Примиерът Борисов: По-бързо да приключваме конкурсите, че да получим новата техника
Следваща публикация
Няма достатъчно желаещи да стават военни пилоти в България
79 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Български C-27J участва на тренировка в Румъния

Днес, 12 май 2019 г. летателен и инженерно-технически състав от 16-а транспортна авиационна група се пребазира в Румъния с военно-транспортен самолет C-27J Spartan. Това съобщиха от ВВС.

В началото на септември ще се проведе българо-израелска летателна тренировка

Правителството разреши преминаването през и пребиваването на територията на България с невоенен характер на въздухоплавателни средства и личен състав от ВВС на Израел. Те ще участват в съвместна българо-израелска летателна тренировка, която ще се проведе в началото на септември. Това съобщават от правителствената информационна служба.

ВВС получиха ремонтиран L-410

Военновъздушните сили получиха своя първи ремонтиран военно-транспортен самолет L-410UVP-E. Машината е кацнала около 15,30 часа днес, 30 януари 2019 г., на летище София. Това съобщават от ВВС.

Аварира Ми-171 на македонската полиция

Транспортен вертолет Ми-171Е от състава на вертолетния отряд към македонската полиция е аварирал днес, 4 май 2020 г., на летище Скопие. Няма загинали.

Меню