Почина един от пострадалите при инцидента край Шумен

33 прочитания

Почина 62-годишният пилот на авариралият край Шумен двудвигателен самолет Piper PA-44 Seminole. Това предаде БНР.

Мъжът катастрофира недалеч от летището на Шумен, заедно със сина си на 22 август 2018 г., след неуспешен опит за кацане на летателната площадка край града. Инцидентът стана с двудвигателен самолет Piper PA-44 Seminole с регистрация LZ-BCW.

Въпреки, че първоначално бе съобщено, че и двамата пострадали са в стабилно състояние, стана ясно, че непосредствено след инцидента мъжът бе настанен в интензивното отделение на лечебното заведение с тежка гръдна травма, в кома и на апаратно дишане. Въпреки положените усилия медиците не са успели да спасят живота на 62-годишния мъж.

Неговият син също пострада при катастрофата, но той е в добро състояние. Разследването на авиокатастрофата продължава.

Само два дни по-късно, на летището в Балчик стана втора катастрофа. При нея загина 52-годишен мъж. Първоначално от транспортното ведомство съобщиха, че инцидентът е станал с петместен Cirrus SR22, след това бе съобщено, че се касае за ултралек Ikarus, но в крайна сметка катастрофата наистина е била с SR22 с испанска регистрация EC-KIH.

Свързани теми

Предишна публикация
Ан-2 кацна аварийно в Монтанско след сблъсък с електропровод
Следваща публикация
Министър Каракачанов: 8 – 9 нови самолета няма да решат проблемите на военната авиация
33 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

2017 г. е най-безопасната година в историята на гражданската авиация

2017 г. е била най-безопасната в гражданската авиация, като при различни инциденти са загинали 44 човека намиращи се на борда на 10 аварирали самолети. Средната стойност за последните пет години е 17 катастрофи с 495 загинали, според анализ на Aviation Safety Network (ASN).

Катастрофиралият Boeing 737 Max е имал проблеми със сензорите за измерване на скоростта

Катастрофиралият Boeing 737 Max 8 на индонезийската авиокомпания Lion Air е имал проблеми със сензорите за определяне на приборната скорост (популярно известни като „Тръба на Пито”) в последните си четири полета. Това са съобщили от индонезийските разследващи органи, цитирани от Reuters.

F-35B се разби при тренировъчен полет в САЩ

Изтребител F-35B от състава на Корпуса на морската пехота на САЩ се разби при тренировъчен полет в Южна Каролина. Пилотът се е катапултирал успешно. Това е станало вчера, 28 септември 2018 г.

Пилотите на катастрофиралия 737 Max са се борили с управлението през целия полет

Екипажът на катастрофиралия Boeing 737 Max на Ethiopian Airlines се е борил с управлението по времето на целия шестминутен полет, тъй като непрекъснато са идвали команди за пикиране, поради грешни данни от бордните сензори. Това показва предварителния доклад за катастрофата от 10 март 2019 г., цитирани от Reuters.

Меню