МО отново пусна обществена поръчка за пиротехнически изделия

40 прочитания

Министерство на отбраната стартира процедура за възлагане на обществена поръчка за доставка на барутни заряди и пиротехнически изделия за авиационна техника. Стойността на договора ще достигне 500 000 лв. без ДДС.

Цели се покупката на барутни заряди и пиропатрони за катапултната седалка К-36ДМ (на изтребител МиГ-29), барутни заряди за катапултната седалка К-36Л (за щурмовите самолети Су-25), пиропатрони за шлемовете ЗШ-5А, пиропатрони за вертолети Ми-24, пиропатрони за дистанционно презареждане на бордните оръдия ГШ-23 и ГШ-30, както и пиропатрони за гредовите държатели за МиГ-29 и Су-25.

Срокът за подаване на офертите е 20 ноември 2018 г.

В последната година и половина това е третият опит на МО да осигури поръчка за пиросредства за авиацията. Първата поръчка бе пусната през август 2017 г., но тя се провали месец по-късно след като стана ясно, че са допуснати грешки в подготовката на спецификацията от страна на българското военно ведомство. Последва нов опит, този път през януари 2018 г., който също се провали месец по-късно, след откриване на нови грешки в процедурата.

Свързани теми

Предишна публикация
От БСП атакуваха ремонта на Су-25 в Беларус
Следваща публикация
Gripen E с първи оръжейни изпитания
40 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Български и сръбски МиГ-29 стрелят на Шабла (галерия)

Български и сръбски изтребители МиГ-29 извършиха бойни стрелби на зенитния полигон „Шабла“. И двете страни участваха в стрелбите с по два едноместни и един двуместен МиГ-29, и двете страни стреляха с ракети „въздух – въздух“ Р-60МК и Р-73Э. Полетите се осъществяваха от авиобаза Граф Игнатиево. Повече за стрелбите може да прочетете тук.

Парламентът благослови възстановяването на ВВВУ

От 1 януари 2020 г. се открива Висшето военновъздушно училище (ВВВУ) „Георги Бенковски“ в Долна Митрополия. Това реши днес, 18 април 2019 г., 44-ото Народно събрание като „За“ проекторешението на Министерския съвет гласуваха 87 народни представители. Това съобщават от МО.

Меню