VietJet Air поръча 50 броя A321neo

13 прочитания

Виетнамската нискотарифна авиокомпания VietJet Air поръча 50 броя Airbus A321neo. Меморандум за разбирателство по тази сделка бе подписан през юли по време на авиоизложението във Фарнбъроу.

Airbus съобщава, че с това поръчаните A321neo за VietJet са достигнали 120. Виетнамският превозвач, който също чака доставката на пет A321ceo, в момента експлоатира 56 броя от фамилията A320 (23 A320, 30 A321 и три A321neo).

По каталожни цени сделката е на стойност от малко под $6,5 млрд.

От VietJet заявяват, че поръчката ще им помогне да разширят мрежата си, както вътре във Виетнам, така и по международните дестинации.

Сделката бе подписана днес, 2 ноември 2018 г., в Ханой, по време на визитата на френския премиер Едуард Филип в авиатската страна.

До края на септември 2018 г. има поръчки за 6178 самолети от фамилията A320neo. От тях доставени са 471 броя на крайните клиенти.

Свързани теми

Предишна публикация
J-10 с управляем вектор на тягата ще бъде показан на изложението в Джухай
Следваща публикация
Премиерът отново заговори за съвместно производство с Израел на „дронове”
13 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Wizz Air обяви, че печалбата ѝ е скочила с 22%

Унгарската нискотарифна авиокомпания Wizz Air обяви, че нетната ѝ печалба се е повишила до €275 млн., което е скок с 22% в сравнение с показанията за предишната финансова година. Това съобщава Reuters.

Ryanair отчете рекордна печалба, но има песимистични очаквания

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair отчете рекордна печалба за изминалата финансова година, но заяви, че има очаквания за спад в печалбата, поради покачващи се разходи за гориво и персонал. Това съобщава Reuters.

Boeing има проблеми с навременната доставка на 737

Американският самолетостроител Boeing не успява да завършва навреме самолетите от модела 737, поради което компанията трупа полуготови машини, които чакат доставка на части. Това съобщава The Wall Street Journal.

Airbus атакува неродилия се още модел на Boeing

Европейският самолетостроител Airbus атакува все още непоявилия се средно голям модел на Boeing с агресивна ценова политика и наличните си модели, с надеждата да не се остави пазар за новата машина. Това съобщава Reuters.

Airbus се отказва от подобрения по A320neo

Airbus се отказва от плановете си за подобрения по фамилията A320neo в опит да се противопостави на новия проект на Boeing за авиолайнер насочен към средния пазарен сегмент. Това съобщава Reuters, позовавайки се на собствени източници.

Airbus има близо 100 A320neo за които чака двигатели

До края на юни европейският самолетостроител Airbus ще произведе около 100 броя самолети от семейството A320neo, за които няма двигатели. Това е заявил Гиьом Фури, президент на Airbus Commercial Aircraft, цитиран от Aviation Week.

Меню