ВВС извършиха нова донорска задача

28 прочитания

Вчера, 14 декември 2018 г., сутрин самолет C-27J Spartan от състава на транспортна авиогрупа Враждебна излетя за летище Варна в изпълнение на специална задача. Това съобщиха от МО.

Задачата е била свързана с донорска ситуация за органна трансплантация в УМБАЛ „Света Марина“ – Варна. На борда на самолета се намираха два медицински екипа от Военномедицинска академия и УМБАЛ „Александровска“.

В 15,19 часа на същия ден, самолетът кацна обратно на летище Враждебна.

Задачата беше изпълнена успешно, независимо от сложните метеорологични условия, се казва в съобщението на МО.

Командир на екипажа е капитан Николай Георгиев, помощник-командир – капитан Калина Денева и борден инженер капитан Огнян Лидански.

Свързани теми

Предишна публикация
Летище Пловдив с нов директор
Следваща публикация
Министър Каракачанов: Премиерът не е казал какъв самолет ще купим
28 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Правителството даде мандат на Каракачанов да подпише за F-16

Министерски съвет прие доклад за преговорите по покупката на осем F-16C/D Block 70 и даде мандат за подписването на четири договора свързани с придобиването на изтребителите, които ще са на обща стойност $1,256 млрд. (2,2 млрд. лева). Това стана на правителствено заседание проведено днес, 10 юли 2019 г.

ВВС с демонстрация пред Военния комитет на ЕС

Българските ВВС проведоха демонстрация на военни способности пред Военния комитет на Европейския съюз. Това стана факт днес, 26 април 2018 г., на територията на авиобаза Граф Игнатиево.

Открит летателен ден в Долна Митрополия за 12 април

На 12 април 2019 г. Военновъздушна учебна база „Георги Бенковски” ще бъде домакин на открит летателен ден по повод честването на 40 години от полета на първия български космонавт и Международния ден на авиацията и космонавтиката 12-ти април. Това съобщиха от учебната база.

Меню