Първи полети в Граф Игнатиево за годината

50 прочитания

Първият полет за 2019 г. бе изпълнен от командира на авиобаза Граф Игнатиево бригаден генерал Димитър Петров съвместно с капитан Борис Масларов на учебно-боен самолет МиГ-29 днес, 8 януари 2019 г. Това съобщиха от ВВС.

Така, бе даден старт на първия летателен ден за новата година в авиобаза Граф Игнатиево, в рамките на който летците на самолет МиГ-29 водят летателна подготовка в интерес на носенето на дежурство по мисията „ер полисинг”.

В полетите с инструкторска задача се включи и командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков.

По традиция, първата летателна смяна за календарната година започва под прякото ръководство и организация на командния състав на авиобазата, който осигурява в летателно, инженерно-авиационно, навигационно и логистично отношение нейното провеждане. Целта на този тип полети е да покажат практически реда и начина за подготовка, осигуряване и провеждане на полети пред подчинения личен състав за пълноценно и успешно изпълнение на плана по летална подготовка.

Свързани теми

Предишна публикация
Правителството поиска официално мандат от Парламента за преговори за F-16
Следваща публикация
Белият дом: F-16 предлага най-добрите възможности
50 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Учебно-методически сбор по безопасност на полетите във ВВС

В съответствие с План за дейността на Военновъздушните сили през учебната 2019 г. и в изпълнение на заповед на командира на ВВС на 8 и 9 април 2019 г. в Боровец се провежда учебно-методически сбор по безопасност на полетите под ръководството на генерал-майор Цанко Стойков. Това се съобщава от ВВС.

Меню