Стартира пролетната кампания за набиране на ръководители на въздушното движение

635 прочитания

Пролетната кампания за набиране на кандидати за Ръководител на полети в ДП РВД започва от днес, 11 февруари 2019 г. и ще приключи на 30 април 2019 г. Кампанията ще се отличава с улеснен прием на документи, съобщават от РВД.

Кандидатите трябва да са до 30-годишни, да не са осъждани, да са граждани на България или друга страна-членка на ЕС, да имат висше образование, да владеят английски език. Пълният списък с изисквания може да се намери на сайта на РВД.

ДП РВД улеснява желаещите да практикуват тази професия и предоставя възможност за безплатен тест по английски език в София, Варна и Бургас. От тази година кандидатите, които в рамките на предходните пет години са се явявали успешно на теста и са покрили ниво B2, ще преминат директно до втория етап от подбора – тест Feast 1.

По време на кампанията ще се проведат три пъти „Дни на отворени врати“ – на 25 февруари, 7 и 29 март. Желаещите да се запознаят отблизо с професията Ръководител на полети ще могат да посетят ДП РВД и да научат подробности за организацията, както и да разгледат учебния център и оперативната зала. Записването за тези посещения се правят на сайта на РВД.

През последните години трафикът над България се увеличи драстично и само за 2018 г. са обслужени над 800 000 въздухоплавателни средства. Това налага и приемането на нов персонал, които да се грижат за безопасното обслужване на въздушното движение.

На 3 февруари ДП РВД отбеляза своята 50-годишнина. Цяла година ще бъдат провеждани различни инициативи по случай юбилея и ще бъде валидирана специална пощенска марка.

Визията на ДП РВД е да бъде сред лидерите по аеронавигационно обслужване в Европа и да се развива успешно с предизвикателствата, поставени от новите реалности в Единното европейско небе. Посланието на българските ръководители на полети е „50 години чертаем пътища в небето“.

Свързани теми

Предишна публикация
Стартират законови промени заради концесията на летище София
Следваща публикация
Цветанов обеща в САЩ договор за F-16 до средата на годината
635 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

РВД с рекорден брой обслужени полети за юли

Българското държавно предприятие „Ръководство на въздушното движение” (ДП РВД) обслужи рекорден брой полети за месец юли. Реализираните полети за месеца са 100 418, което е с 11,51% повече в сравнение с 2017 г., когато техният брой е бил 90 054 полета.

РВД организира дни на отворените врати

В рамките на един месец ДП РВД ще организира три пъти „Дни на отворени врати“. Те ще се състоят съответно на 25 февруари, 7 март и 29 март 2019 г. Това съобщават от държавното предприятие.

РВД се похвали със засилен трафик

ДП РВД обслужи 331 464 полета през летния сезон (1 май – 31 август) на тази година. Това е с 4,2 % повече от регистрираните през миналата година. Това съобщиха от държавното предприятие.

РВД обяви дни на отворени врати

ДП РВД обявява „Дни на отворени врати“ на 29 септември, 3 и 5 октомври 2017 г. за всички желаещи да се запознаят отблизо с професията Ръководител на полети. Това съобщиха от държавното предприятие.

РВД въвежда директни маршрути с голяма дължина

Държавно предприятие „Ръководство на въздушното движение” от днес, 5 февруари 2016 г.,  предоставя възможността на авиационните потребители да използват директни маршрути с голяма дължина (Long Range Directs). Това съобщиха оттам.

Меню