Lockheed Martin се похвали, че новият завод за F-16 е почти готов

1K прочитания

Новият завод на Lockheed Martin в Грийнвил, Южна Каролина (на снимката), в който ще се възстанови производството на F-16 е вече почти завършен. Това се казва в съобщение на компанията до медиите, което бе разпространено днес, 14 февруари 2019 г.

“Заводът в Грийнвил скоро ще започне производството на новите F-16 Block 70 за Бахрейн, Словакия и други международни клиенти, сред които може да бъде и България”, се казва в съобщението на компанията.

По-рано, от Lockheed Martin бяха заявили, че производството на F-16 ще бъде възобновено до края на 2019 г. Бахрейн, стартовият клиент на новата модификация Block 70, се очаква да получи своите първи изтребители в първото тримесечие на 2022 г.

В съобщението си Lockheed Martin заявяват, че техният F-16 е нискорискова опция, като компанията работи с правителствата на България и Съединените щати за очертаване на възможностите за намаляване на разходите в процеса на преговорите.

„В допълнение, Lockheed Martin потвърждава ангажимента си за предоставяне на икономически и промишлени ползи за България. Придобиването на F-16 Block 70 ще донесе реални ползи за страната, като подкрепи суверенитета, споделянето на технологии и подпомогне местната заетост”, заявяват още от компанията.

На 16 януари 2019 г. с гласовете на ГЕРБ, ДПС и ВМРО, Народното събрание даде мандат на правителството да преговаря за покупката на осем изтребителя F-16 Block 70 от САЩ. Миналата седмица председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов обеща на държавния секретар на САЩ Майк Помпео, че до средата на годината договорът за покупка ще е готов.

Свързани теми

Предишна публикация
РВД организира дни на отворените врати
Следваща публикация
Гърция взима четири MH-60R Seahawk
1K прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Пентагонът спря да приема F-35 след нов спор с Lockheed Martin

Пентагонът е спрял да приема произведените F-35, след като е възникнал спор с Lockheed Martin за това, кой ще поеме разходите около поправките на производствените дефекти. Това съобщава Reuters, позовавайки се на собствени източници.

Повече от половината българи подкрепят президента Радев по темата за новия изтребител

59% от българите подкрепят критичната позиция на президента Румен Радев, която той изразява по процедурата за избор на нов боен самолет за българските ВВС. Това показва експресен сондаж на общественото мнение, който бе публикуван днес, 30 януари 2019 г. от социологическата агенция „Галъп интернешънал”.

Меню