Стартира дарителска кампания за семейството на военен пилот

1K прочитания

Министерството на отбраната и авиобаза Граф Игнатиево организират дарителска кампания в подкрепа на семейството на капитан Петър Димитров от изтребителната авиационна ескадрила на авиобаза Граф Игнатиево. Това съобщиха от МО.

Семейството на младия пилот капитан Димитров остана без дом, след като пожар унищожи къщата и цялото им имущество в село Брестник, община Родопи на 24 февруари 2019 г. Младото семейство има две малки деца – дъщеря на 10 г., момиченце на 1,5 г. и очаква раждането на третото си дете през март тази година. Освен личните си документи двамата родители не са успели да спасят нищо от вещите в горящата къща.

Към дарителската кампания се присъединиха военнослужещи от ВВС. В момента се извършва ремонт на ведомствено жилище в района на авиобазата, за да може в петък многодетното семейство да се настани. Военнослужещи събират и доброволни финансови средства, за да подпомогнат младите хора в този труден момент.

С лични средства днес в дарителската кампания се включиха министърът на отбраната Красимир Каракачанов, заместник-министрите на отбраната Атанас Запрянов и Анатолий Великов и членовете на политическия кабинет към министъра на отбраната. Началникът на отбраната генерал Андрей Боцев, заместник-началниците на отбраната – вицеадмирал Емил Ефтимов и генерал-лейтенант Димитър Илиев, и постоянният секретар на отбраната Антон Ластарджиев също дариха средства за кампанията.

МО се обръща с призив към всички военнослужещи от въоръжените сили и граждани да се включат в дарителската кампания в помощ на семейство Димитрови.

Финансовите средства могат да бъдат изпращани в следната банкова сметка в Уникредит Булбанк на името на Константина Емилова Димитрова::
IBAN: BG05UNCR70001520697983
BIC UNCRBGSF

Свързани теми

Предишна публикация
МО е изпратило писмото с искане за оферта (LOR) за F-16
Следваща публикация
Пенсионира се един от най-опитните инструктори в Долна Митрополия
1K прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Щурмовиците Су-25 са приземени

Флотът от щурмовите самолети Су-25 от състава на българските ВВС е приземен, поради изчерпване на междуремонтния им ресурс. Последните полети с типа са били изпълнени на 14 декември 2017 г. в Безмер.

Меню