Пушек и странни звуци са излизали от падащия етиопски Boeing 737

855 прочитания

Пътническият самолет Boeing 737 Max 8 е пушел и издавал странни звуци, малко преди да се разбие вчера. Това съобщава Reuters, цитирайки очевидци на земята.

Полет ET-302 на Ethiopian Airlines катастрофира вчера, 10 март 2019 г., малко след излитане от етиопската столица Адис Абеба. Всички намиращи се на борда му 157 души загинаха. Пилотът е съобщил, че на борда има проблем и е пожелал да се върне на летището, от което е излетял, но за сега не се дават други индикации за причината за инцидента.

Агенцията Reuters е разговаряла с няколко очевидци на катастрофата, като всички говорят за странни звуци и пушек, който е излизал от самолета.

Един от очевидците, който живее само на 300 метра от мястото на катастрофата говори за странни металически тракащи звуци, както и за пушек. Друг очевидец, който е работел на полето, където е катастрофирал самолета, си спомня за много пушек и искри, които са излизали от авариралата машина. Още един очевидец, който също е бил в района на катастрофата, говори за пушек преди самолетът да се вреже в земята.

Междувременно етиопските власти съобщиха, че са открили и двете черни кутии на самолета – както записвача на полетни данни, така и рекордера на разговори в кабината. Състоянието им е било добро, но за сега не е известно дали е започнало извличането на данни от тях.

Свързани теми

Предишна публикация
Полетите с Boeing 737 Max спряха почти навсякъде
Следваща публикация
Румъния започва процедура за доставка на още 36 броя F-16
855 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Карго 767 катастрофира в Тексас

Товарен Boeing 767-300ER катастрофира при кацане в близост до Хюстън, Тексас. На борда на машината се е намирал тричленен екипаж, за който се смята, че е загинал.

Нов технически проблем с Boeing 737

Част от летящите в момента Boeing 737 имат проблемни части в крилата им, което налага допълнителни инспекции и замяна. Това съобщава CNN, цитирайки производителя Boeing.

Сериозни заявки в първия ден на Фарнбъроу

С 406 заявки приключи първия ден на авиационното изложение Фарнбъроу, което се провежда в момента. Това е почти толкова, колкото бе обявено на първия ден на миналогодишното издание на Бурже (413) и доста повече от първия ден на предишното издание на Фарнбъроу (237).

Чисто нов F-15QA аварира в САЩ

Чисто нов многоцелев изтребител F-15QA аварира при изпитателен полет в САЩ. Екипажът се е катапултирал…

Полетите с F-35 са спрени за технически прегледи

Полетите с изтребителите F-35 са временно спрени за извършване на технически прегледи, във връзка с инцидент с типа от преди две седмици. Това съобщиха днес, 11 октомври 2018 г., от Пентагона.

Меню