И България въведе ограничения за Boeing 737 Max

1K прочитания

ГД „ГВА” също забрани полетите на Boeing 737 Max в България. Решението идва след спешна директива, която бе издадена от EASA по-рано днес.

„Днес, 12 март 2019 г. в 21,00 часа българско време Европейската агенция по безопасност на полетите (EASA) издаде директива по безопасност, касаеща самолетите Boeing 737 Max 8/9. Във връзка с нея, ГД „Гражданска въздухоплавателна администрация” издаде необходимите указания, ограничаващи полетите на тези самолети в българското въздушно пространство, включително и излитащите и кацащите на българските летища, с изключение на полетите за пребазиране/ремонт. Също така ще бъде гарантирано обслужване и безопасно кацане на самолетите от същия тип в случай на възникване на извънредна или аварийна ситуация.”, се казва в съобщението публикувано от транспортното министерство.

По-рано тази вечер Boeing 737 Max 8 на чартърната авиокомпания TUI, изпълняващ полет от Хургада, Египет до Амстердам кацна безаварийно на летище София малко преди да влезе в сила забраната на EASA.

Свързани теми

Предишна публикация
LOT набира пилоти и кабинен състав
Следваща публикация
Правителството отпусна 82,51 млн. лева за ремонт на Су-25
1K прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Boeing 737 Max катастрофира в Етиопия

Boeing 737 Max 8 на етиопската авиокомпания Ethiopian Airlines катастрофира малко след излитане. Няма оцелели сред намиращите се на борда му 157 души. Това е станало днес, 10 март 2019 г.

Boeing достави 50 броя от модела 737 Max

Американският самолетостроител Boeing е доставил вече 50 самолета от новото поколение на 737 Max. Това съобщава Flightglobal.

Boeing с влошени резултати в резултат на кризата със 737 Max

Американският самолетостроител Boeing показва влошени резултати в резултат на кризата с най-продавания им модел 737 Max. За първите четири месеца на 2019 г. са доставени с 24% по-малко самолети в сравнения със същия период през миналата година. Това съобщава Reuters.

Boeing приключи работата по софтуерния ъпдейт за 737 Max

Американският самолетостроител Boeing обяви днес, 16 май 2019 г., че е приключил работата по софтуерния ъпдейт за модела 737 Max и в момента работи с американската цивилна авиационна администрация (FAA) за сертифицирането му.

Boeing приключва 2017 г. с 912 нетни поръчки

Американският самолетостроител Boeing приключи 2017 г. с 912 нетни поръчки и така е много вероятно да бият конкурента си от Airbus по отношение на продадени пътнически самолети за изминалата година.

Меню