Испански C-295 излезе от пистата

936 прочитания

Испански военно-транспортен самолет C-295 излезе от пистата при кацане и бе повреден тежко. При инцидентът станал вчера, 3 април 2019 г., няма тежко ранени.

Инцидентът е станал в 11,30 часа местно време при кацане на летището в северния испански град Санта Силия. На публикувано в Twitter видео се вижда, че самолетът каца лошо, отскача от пистата и при повторното съприкосновение с нея поддава дясната основна стойка на колесника. След това машината е излязла от полосата и се е спряла в дере.


На борда на самолета, който е участвал в учение за действия при природни бедствия, са се намирали 10 човека – четиричленен екипаж и шестима пасажери. От тях, деветима са изпратени за преглед в болница, шестима са освободени след преглед, двама са оставени за наблюдение през нощта, а един е изпратен във военна болница в Мадрид, поради травма на главата, но без опасност за живота.

Военно-транспортният самолет е тежко повреден и вероятно не подлежи на възстановяване.

Испанските ВВС разполагат с 13 броя C-295, които се експлоатират под местното означение T.21. Авариралият самолет (борден номер 35 – 48) се е числял към 35-то крило базирано в Хетафе.

Свързани теми

Предишна публикация
Пилотите на катастрофиралия 737 Max са се борили с управлението през целия полет
Следваща публикация
ВВС на САЩ отново отказаха да приемат готови KC-46
936 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Има сходства между катастрофите в Етиопия и Индонезия на 737 Max

Предварителните данни извлечени от черните кутии на катастрофиралия Boeing 737 Max на Ethiopian Airlines показват сходства с катастрофата на същия тип от миналия октомври в Индонезия. Това е съобщил днес, 17 март 2019 г., министърът на транспорта на Ериопия Дагауит Магес, цитиран от CNN.

Катастрофа в Невада вероятно разкри нов секретен самолет на САЩ

Самолет собственост на ВВС на САЩ е катастрофирал в изпитателен полигон в Невада. Пилотът му е загинал, а отказът на Пентагона да съобщи типа на авариралата машина повдига въпроси за наличието на нов секретен пилотируем самолет, който се изпитва в Съединените щати.

Тежка катастрофа с Ил-76 в Алжир

Военно-транспортен самолет Ил-76 от състава на алжирските ВВС катастрофира днес, 11 април 2018 г. при излитане от авиобаза Боуфарик. При инцидента са загинали поне 257 души.

Меню