Събития в цялата страна по случай 12 април

1K прочитания

Празникът на авиацията и космонавтиката ще бъде отбелязан със събития из цялата страна, включително дни на отворените врати във военни бази и празнични програми. Това ще стане утре, 12 април 2019 г.

В учебната военновъздушна база „Георги Бенковски”, Долна Митрополия ще има открит летателен ден. Авиобазата ще бъде отворена за посетители от 10,00 до 13,00 часа, а летателната програма, която ще включва полети на L-39ZA и PC-9M ще започне от 11,00 часа.

В авиобазите Безмер и Враждебна ще има ден на отворените врати. Достъпът до 16-та транспортна авиогрупа „Враждебна” ще е от 10 до 15 часа, като между 10,30 и 10,50 часа посетителите ще могат да наблюдават няколко захода на малка височина на самолет C-27J Spartan над летище София, кацането на самолета и рулирането на самолетната стоянка на авиогрупата. В Безмер базата ще е отворена за посетители между 09,30 и 12,30 часа. И на двете места ще има наземни изложби на авиационна техника.

Входът на Музея на авиацията в Крумово ще бъде свободен и той ще работи от 09,00 до 17,00 часа. В рамките на деня ще има прожекции на документални филми и презентации на учени от БАН. От 10,30 часа ще има церемония по поднасяне на венци пред паметника на загиналите авиатори.

В Авиационния музей към летище Бургас също ще има празнична програма, която ще продължи от 12 до 14 април.

На летателна площадка „Марица” (между селата Труд и Граф Игнатиево) ще се проведе традиционен летателен ден по случай празника на специалност „Авиационна Техника и Технологии“, Технически Университет – София, филиал Пловдив. Той започва от 10,30 часа и ще продължи до 17,30 часа.

Община Правец и фирма „Niki Rotor Aviation“ организират няколко мероприятия за празника, ориентирани към деца и възрастни. На центъра ще бъде изложен автожир „Лайтинг“ – емблематичен модел на компанията, с иновативен дизайн и множество световни награди.

Свързани теми

Предишна публикация
Lockheed Martin заяви готовност за по-бърза доставка на F-16 за България
Следваща публикация
Заместник-министър Запрянов обеща договор за F-16 до края на юли
1K прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Провежда се съвместното учение „Blue Bridge 2019”

Българските ВВС участват в съвместно учение „Blue Bridge 2019” с участие на сили и средства от ВВС на Република България, ВВС на Румъния и ВВС на Канада. Това съобщиха днес, 18 септември 2019 г., от Военновъздушните сили.

Правителството даде 310 000 лв. целево, за оборудване на вертолети Cougar за гасене на пожари

Правителството одобри допълнителни разходи в размер 310 000 лв. по бюджета на Министерството на отбраната за 2018 г. Средствата са необходими за привеждане на два броя вертолети AS 532AL Cougar в готовност за изпълнение на задачи по гасене на горски пожари от въздуха. Това е гласувано на заседанието от днес, 27 юни 2018 г.

От БСП атакуваха ремонта на Су-25 в Беларус

От БСП атакуваха решението на МО да се дадат българските щурмови самолети Су-25 за ремонт в Беларус. Критиката е насочена към начина на провеждане на процедурата, липсата на участие на „Авионамс” в нея и отказа да се сътрудничи с оригиналния руски производител.

Меню