B-1B не лети вече трета седмица

856 прочитания

Бомбардировачите B-1B от състава на ВВС на САЩ не летят вече трета седмица, след като бяха открити проблеми с катапултната им система. Командирът на Ударното командване на ВВС на САЩ, обаче вече е одобрил план за справяне с проблема. Това съобщава Air Force Magazine.

Според изданието, в последната година е имало три инцидента свързани с катапултната система на B-1B. Генерал Тимоти Рей, командир на Ударното командване, е заявил, че ситуацията е била притеснителна.

На 16 април генерал Рей е одобрил план за възстановяване на полетите, който включва подробен технически преглед на всеки един B-1B, който е на активна служба. Това ще повлияе на процента изправна техника за календарната година, но друг избор няма, признава генерал Рей пред Air Force Magazine.

„Стандартно, прегледът на един бомбардировач ще отнеме седем до 10 дни. Включително прегледа на катапултната система на борда. Това не са нови самолети, има доста умора и застаряване по тях, но не очакваме да открием някакви сериозни проблеми, които да попречат самолетите да летят”, заявява генерал Рей.

Той посочва, че двете бази, които експлоатират самолета ще могат да преглеждат общо средно по пет самолета седмично. Така за да бъдат прегледани всички 66 самолета на активна служба ще трябват нужни между три и четири месеца.

Генерал Рей е посочил, че в последните 18 години флота от B-1B се е оказал работен кон в много от кампаниите на ВВС на САЩ по света, което е довело до непропорционалното му натоварване.

„Обикновено не повече от 40% от наличния флот е зает с реални операции, докато при B-1B в последните 10 години ние гоним 65 – 70%. Това се отразява зле, както на самолетите, така и на екипажите и техническия персонал.”, обяснява Рей.

Свързани теми

Предишна публикация
Румъния подписва за още пет F-16 от Португалия
Следваща публикация
Италианската пожарна получи два AW139
856 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Castle Forge 2021

Станалите отдавна традиционни учения и летателни тренировки с ескадрили от ВВС на САЩ базирани в…

Ако има пари ВВС на САЩ ще поръчат нови F-15

Ако бюджетът позволява, ВВС на САЩ ще поръчат новопроизведени изтребители F-15 от подобрената версия, която е известна, като F-15X. Това е заявил командващият ВВС на САЩ генерал Дейвид Голдфейн пред Defense News.

Меню