Boeing е приключил с изпитанията на софтуерния ъпдейт за 737 Max

536 прочитания

Американският самолетостроител Boeing съобщи, че е приключил с изпитателните полети за софтуерния ъпдейт за фамилията Boeing 737 Max. Това е част от сертификационния процес за ъпдейта.

Съобщението бе направено от изпълнителния директор Денис Мюленбърг във видеообръщение в социалната мрежа Twitter. Той обаче се въздържа от даване на точни срокове за сертификацията на ъпдейта, но отбелязва, че компанията му прави стабилен прогрес в тази посока.

Според Мюленбърг, са направени 120 изпитателни полета и над 203 часа във въздуха при които е изпитан софтуерния ъпдейт, който прави подобрения в режима MCAS в системата за управление на 737 Max. Именно този режим се свързва с двете катастрофи с типа.

Изпълнителният директор на Boeing допълва още, че над 85% от операторите на 737 Max По света са се запознали със софтуерния ъпдейт, чрез сесии на симулатор.

Мюленбърг е летял на един от изпитателните полети, за да се запознае от първа ръка с финалния вид на софтуерния ъпдейт, както и за поведението му по време на различни режими на полета.

Американската авиационна администрация FAA вече приключи процеса по обновяване на програмата за обучение на пилоти за 737 Max, като са взети мерки за пълното разбиране на MCAS. От администрацията са отбелязали, че модифицирането на MCAS след софтуерния ъпдейт е годно за оперативна употреба.

Двете катастрофи на Boeing 737 Max в Индонезия и Етиопия са свързват по един или друг начин с режима MCAS в системата за управление на самолета, който е вкарал машината в неконтрулируемо пикиране.

Търговските полети с Boeing 737 Max са спрени по целия свят вече повече от месец и няма яснота, кога те ще бъдат възобновени.

Свързани теми

Предишна публикация
Италианската пожарна получи два AW139
Следваща публикация
Гърция гледа сериозно към F-35
536 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Тръмп предложи на Boeing да ребрандира 737 Max, но компанията има други идеи

Американският президент Доналд Тръмп предложи на Boeing да ребрандират своя проблемен модел 737 Max, но самолетостроителят се е фокусирал върху решаването на техническите проблеми и се опитва да намери реални решения за спечелване на публичното доверие, съобщава Reuters.

Boeing предлага на Embraer джойнтвенчър за производство на пътнически самолети

Boeing е предложила на Embraer създаването на джойнтвенчър компания, която ще произвежда пътнически самолети, като по такъв начин се опитва да заобиколи опасенията на бразилското правителство. Това съобщава Reuters.

Катастрофиралия 737 е имал технически проблеми при предпоследния си полет

Катастрофиралият вчера, 29 октомври 2018 г., пътнически самолет Boeing 737 Max 8 е имал технически проблеми при предпоследния си полет, включително и ненадеждни показатели на скоростта. Това са съобщили от разследващите индонезийски органи, цитирани от Reuters.

Boeing събра най-много заявки в рамките на Фарнбъроу 2018

Американският самолетостроител Boeing спечели своеобразната надпревара за събиране на най-много заявки в рамките на авиационното изложение във Фарнбъроу. Компанията инкасира 649 заявки от общо 1464.

Меню