САЩ ще предоставят три UH-60 на Албания

475 прочитания

САЩ ще дарят три употребявани транспортни вертолета UH-60 Black Hawk на Албания. Това е съобщил министъра на отбраната на страната Олта Джачка.

Джачка е съобщила за това по време на визитата си в САЩ и по-точно при посещение на Националната гвардия на Ню Джърси, с която Албания си сътрудничи във военната област.

Не се дава срок, в който Албания ще получи вертолетите, но се съобщава, че албанските екипажи ще започнат да се обучават в САЩ още това лято. Обучението ще се извършва в Ню Джърси. Националната гвардия на щата ще поеме и техническата поддръжка на вертолетите, срещу определена годишна такса.

Не се съобщава кой точно модел на UH-60 ще получи Албания, но предвид, че машините ще са употребявани това значи, че ще са или UH-60A или UH-60L.

Албанските ВВС в момента са изградени изцяло от транспортни вертолети, като страната разполага с микс от дарени от Италия употребявани UH-1, Bell 206 и AW109, дарени от Германия Bo 105, както и закупени нови AS532 и EC145.

Свързани теми

Предишна публикация
САЩ са обещали задълбочен технологичен трансфер за японския F-3
Следваща публикация
Airbus загатна за нова версия на A321neo
475 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Два милиона часа за AW139

Италианският производител на вертолети Leonardo Helicopters (бивш AgustaWestland) съобщи в края на декември 2017 г., че моделът AW139 е надхвърлил границата от два милиона пролетни часа.

И днес два Ми-17 гасиха пожара в Кресненското дефиле

Два вертолета Ми-17 от състава на ВВС и 118 военнослужещи със специализирана техника от състава на Сухопътните войски участваха днес, 26 август 2017 г., в борбата с огнената стихия в Благоевградска и Хасковска области. Това съобщиха от МО.

Полша подписа за четири AW101

Полша подписа договор за покупка на четири вертолета Leonardo Helicopters AW101, които ще се използват за борба с противникови подводници и бойно търсене и спасяване. Това стана вчера, 26 април 2019 г.

Меню