САЩ ще предоставят три UH-60 на Албания

483 прочитания

САЩ ще дарят три употребявани транспортни вертолета UH-60 Black Hawk на Албания. Това е съобщил министъра на отбраната на страната Олта Джачка.

Джачка е съобщила за това по време на визитата си в САЩ и по-точно при посещение на Националната гвардия на Ню Джърси, с която Албания си сътрудничи във военната област.

Не се дава срок, в който Албания ще получи вертолетите, но се съобщава, че албанските екипажи ще започнат да се обучават в САЩ още това лято. Обучението ще се извършва в Ню Джърси. Националната гвардия на щата ще поеме и техническата поддръжка на вертолетите, срещу определена годишна такса.

Не се съобщава кой точно модел на UH-60 ще получи Албания, но предвид, че машините ще са употребявани това значи, че ще са или UH-60A или UH-60L.

Албанските ВВС в момента са изградени изцяло от транспортни вертолети, като страната разполага с микс от дарени от Италия употребявани UH-1, Bell 206 и AW109, дарени от Германия Bo 105, както и закупени нови AS532 и EC145.

Свързани теми

Предишна публикация
САЩ са обещали задълбочен технологичен трансфер за японския F-3
Следваща публикация
Airbus загатна за нова версия на A321neo
483 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Полша купува AW101

Полша ще подпише договор с Leonardo Helicopters за покупката на тридвигателните вертолети AW101, които ще се използват от полските ВМС за борба с противникови подводници.

Airbus Helicopters се радва на добър военен бизнес с H145

Европейският вертолетостроител Airbus Helicopters се радва на добър военен бизнес със своя двудвигателен модел H145, като и се предвижда моделът да продължи да се развива. Това съобщава Flightglobal.

Bell 505

Черна гора купува Bell 505

ВВС на Черна гора ще се сдобият с четири леки еднодвигателни вертолета Bell 505. Това съобщава сръбския авиационен портал Tango Six.

Airbus Helicopters вижда пазар за близо 22 000 нови вертолета

Европейският вертолетостроител Airbus Helicopter вижда пазар за почти 22 000 нови вертолета в цивилния и парацивилния пазар (правоохранителни органи, търсене и спасяване и медицинска евакуация). Машините ще бъдат продадени в следващите 20 години.

Меню