САЩ ще предоставят три UH-60 на Албания

475 прочитания

САЩ ще дарят три употребявани транспортни вертолета UH-60 Black Hawk на Албания. Това е съобщил министъра на отбраната на страната Олта Джачка.

Джачка е съобщила за това по време на визитата си в САЩ и по-точно при посещение на Националната гвардия на Ню Джърси, с която Албания си сътрудничи във военната област.

Не се дава срок, в който Албания ще получи вертолетите, но се съобщава, че албанските екипажи ще започнат да се обучават в САЩ още това лято. Обучението ще се извършва в Ню Джърси. Националната гвардия на щата ще поеме и техническата поддръжка на вертолетите, срещу определена годишна такса.

Не се съобщава кой точно модел на UH-60 ще получи Албания, но предвид, че машините ще са употребявани това значи, че ще са или UH-60A или UH-60L.

Албанските ВВС в момента са изградени изцяло от транспортни вертолети, като страната разполага с микс от дарени от Италия употребявани UH-1, Bell 206 и AW109, дарени от Германия Bo 105, както и закупени нови AS532 и EC145.

Свързани теми

Предишна публикация
САЩ са обещали задълбочен технологичен трансфер за японския F-3
Следваща публикация
Airbus загатна за нова версия на A321neo
475 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Гърция се споразумя за 70 броя OH-58D

Гръцкото правителство е решило да приеме офертата на САЩ за 70 броя употребявани разузнавателно-ударни вертолети OH-58D Kiowa Warrier. Вертолетите формално се подаряват, но покрай тях има други разходи, които гръцката страна ще плати.

Украйна подписа за 55 вертолета от Airbus Helicopters

Украинското правителство подписа договор за доставката на 55 вертолета от европейската вертолетостроителна компания Airbus Helicopters. Това е станало на 29 май 2018 г., а стойността на договора е малко над €550 млн.

Заместник-министър Запрянов определи действията на екипажа на вертолета Cougar, като правилни

Заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов определи действията на екипажа на вертолета Cougar, който вчера, 21 август 2018 г., мина през далекопровод, като правилни. Това заяви той днес пред bTV.

Министър Каракачанов: Вероятната причина за катастрофата е технически проблем

Вероятната причина за катастрофата с вертолет Ми-17 от състава на ВВС на България е техническа неизправност. Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов на брифинг в авиобаза Крумово, който се проведе в ранните часове на 12 юни 2018 г.

Меню