Boeing се защитава след съмнения в качеството на работа на втората линия за 787

6K прочитания

Самолетостроителят Boeing се хвърли в защита, след като статия в авторитетния вестник New York Times описва втората линия за сглобяване на модела 787, като страдаща от тежки проблеми в качеството на работа. Това пише Flightglobal.

New York Times публикува на 20 април статия, която се базира на вътрешна кореспонденция на Boeing, както и разговори с настоящи и бивши служители на втората линия за сглобяване, която се намира в Чарлстън, Южна Каролина. В материала се описва, че качеството на работа на линията е лошо, а служителите са непрекъснато притискани да работят бързо, а не качествено, за да могат самолетите да се предават на клиентите в срок.

Статията разказва и за проблеми с безопасността, включително производствени дефекти и непрекъснати проблеми с оставяне на чужди предмети в новопроизведените 787.

Вицепрезидентът на Boeing, Брат Забак е защитил производствената линия в Чарлстън, като е нарекал материала в New York Times „изкривен и неточен”.

Забак е заявил, че самолетите, които се сглобяват в Чарлстън отговарят на всички стандарти, не само на компанията, но и на FAA, както и на клиентите, които приемат самолетите. Според него, всичко което се прави на тази линия е повод за гордост, както за него, така и за всички работници там.

Вицепрезидентът на Boeing обобщава статията на New York Times, като „обидна и подвеждаща”, като заявява, че описаната атмосфера е в абсолютен разрез с ценностите на компанията му.

„Качеството е основата, на която всичко останало ступва”, заявява Забак.

В последните седмици облаците около Boeing се сгъстяват. Освен, че моделът 737 Max е спрян от полети след две тежки катастрофи и не е ясно, кога ще бъдат възстановени те, има трудности и с доставките на танкерите KC-46A. ВВС на САЩ отказа да ги получава, след като бяха открити чужди предмети на борда на самолетите. Освен това се инкасира и сериозно забавяне с космическия кораб Starliner.

Свързани теми

Предишна публикация
Lockheed Martin откри новата си производствена линия за F-16
Следваща публикация
Още $22 млрд. ще бъдат дадени за софтуерния ъпдейт Block 4 за F-35
6K прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Бразилски съд блокира сливането на Boeing и Embraer

Бразилски федерален съд блокира, за сега, създаването на джойнтвенчър между американския самолетостроител Boeing и бразилския Embraer. Това стана вчера, 6 декември 2018 г., съобщава Reuters.

Boeing показа 10 000-ния 737

Boeing показа 10 000-ния произведен самолет от модела 737 от пускането му в производство през 1967 г. Машината е сглобена в завода на компанията в Рентън, край Сиатъл.

Меню