ВВС организират голям открит летателен ден на 29 юни 2019 г.

5K прочитания

С голям открит летателен ден на 29 юни 2019 г. (събота) в авиобаза Граф Игнатиево ще бъдат отбелязани кръглите годишнини от приемането на въоръжение на Bell 206, МиГ-29 и Ми-24. Това съобщиха от ВВС днес, 27 май.

През 2019 г. се навършват 20 години от началото на службата на Bell 206, 30 години от началото на службата на изтребителя МиГ-29 и 40 години от началото на службата на щурмовия вертолет Ми-24.

Откритият летателен ден, който ще се проведе на територията на авиобаза Граф Игнатиево, ще стартира в 10,00 часа и ще продължи до 15,00 часа. Входът за посетители ще е свободен.

С оглед необходимите мерки за сигурност, няма да бъдат пропускани граждани, носещи в себе си оръжие, хора в нетрезво състояние и такива, пренасящи обемист багаж, съобщават още от ВВС.

По време на открития ден ще бъде демонстрирана операция по спасяване на катапултирал се пилот във вражеска среда, операция по „ер полисинг”, ще има маневрен въздушен бой между два МиГ-29, както и пилотаж на единичен МиГ-29.

Ще има богат наземен показ на авиационна и специална техника.

Свързани теми

Предишна публикация
Нова катастрофа в леката авиация
Следваща публикация
Поредното „Мир на душите им” няма да утеши никого
5K прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Министърът на отбраната върна беларусците за нови преговори за ремонта на Су-25

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов отмени своята заповед, с която избра беларуската компания „558-ми авиоремонтен завод“ за изпълнител на поръчката за ремонт на щурмовиците Су-25 и върна процедурите за нов кръг от преговори.

ВВС демонстрираха способности пред Комитета по политика и сигурност на ЕС

Посланиците в Комитета по политика и сигурност на Европейския съюз (КОПС) посетиха авиобаза Граф Игнатиево днес, 7 юни 2018 г., където наблюдаваха демонстрация на военни способности от българските ВВС. Това съобщават от МО.

Меню