ВВС организират голям открит летателен ден на 29 юни 2019 г.

5K прочитания

С голям открит летателен ден на 29 юни 2019 г. (събота) в авиобаза Граф Игнатиево ще бъдат отбелязани кръглите годишнини от приемането на въоръжение на Bell 206, МиГ-29 и Ми-24. Това съобщиха от ВВС днес, 27 май.

През 2019 г. се навършват 20 години от началото на службата на Bell 206, 30 години от началото на службата на изтребителя МиГ-29 и 40 години от началото на службата на щурмовия вертолет Ми-24.

Откритият летателен ден, който ще се проведе на територията на авиобаза Граф Игнатиево, ще стартира в 10,00 часа и ще продължи до 15,00 часа. Входът за посетители ще е свободен.

С оглед необходимите мерки за сигурност, няма да бъдат пропускани граждани, носещи в себе си оръжие, хора в нетрезво състояние и такива, пренасящи обемист багаж, съобщават още от ВВС.

По време на открития ден ще бъде демонстрирана операция по спасяване на катапултирал се пилот във вражеска среда, операция по „ер полисинг”, ще има маневрен въздушен бой между два МиГ-29, както и пилотаж на единичен МиГ-29.

Ще има богат наземен показ на авиационна и специална техника.

Свързани теми

Предишна публикация
Нова катастрофа в леката авиация
Следваща публикация
Поредното „Мир на душите им” няма да утеши никого
5K прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

България и Македония обменят опит във вертолетната авиация

На 24 и 25 септември 2019 г. в Командването на Въздушна бригада Петровец бяха проведени експертни дискусии в областта на военната авиация и противовъздушната отбрана между екипи на Република Северна Македония и Република България. Това съобщават македонските въоръжени сили.

Президентът Радев критикува правителствената политика в сектор „Сигурност”

Президентът и върховен главнокомандващ Румен Радев критикува правителството за политиката му в сектор „Сигурност” и в частност за провалените модернизационни проекти, включително и по отношение на новия изтребител. Това каза той днес, 24 януари 2018 г., по повод първата годишнина от встъпването му в длъжност.

Изгубен и намерен

Вече повече от седмица Въоръжените сили на България провеждат една уникална операция – изваждането на останките на изтребител Messerschmitt Bf 109 (популярно известен и като Me 109) от състава на Въздушните на Негово Величество войски (ВНВВ). Какво беше намерено под ливадите на самоковското село Марица, чий е бил самолетът и какво ще се случи с намерените останки?
На тези и други въпроси търсим отговор в настоящия материал.

Донорска задача с C-27J от състава на ВВС

На 1 декември 2018г. с военно-транспортен самолет C-27J Saprtan от състава на 16-та транспортна авиогрупа се изпълни успешно аварийно-спасителна операция по маршрут София-Варна-София, свързана с донорска ситуация. Това съобщават от ВВС.

Меню