Все още няма график за връщането на Boeing 737 Max в експлоатация

682 прочитания

Федералната авиационна администрация (FAA) на САЩ е заявила, че все още няма никакъв конкретен график за връщане в търговска експлоатация на модела Boeing. Това съобщава Reuters.

По-рано днес, Bloomberg съобщи, че моделът 737 Max най-вероятно ще възстанови полетите си през декември. Информационната агенция се позова на източници в FAA. Типът не лети вече повече от три месеца, след две тежки катастрофи в Индонезия и Етиопия.

Според FAA, цитирани от Reuters, в момента няма конкретен график за връщане на типа в търговска експлоатация, като това нещо ще стане факт, само когато администрацията е сигурна, че типът е безопасен.

От Boeing са отказали коментар за Reuters.

Информационната агенция съобщава, че не се очаква през тази седмица Boeing официално да предостави на FAA софтуерния ъпдейт за системата за управление на модела 737 Max. Преди това да стане, няма как да стартира процеса по сертификация, нито да започнат мероприятия по модифициране на програмата за обучение на екипажите на самолета.

Преди почти месец от Boeing обявиха, че са приключили работата по ъпдейта, но той още не е представен на FAA.

През това време, операторите на типа продължават да анулират полети, които трябва да се изпълняват със 737 Max. American Airlines обяви в неделя, че ще анулира около 115 полета дневно до септември, тъй като не очаква типът да се върне в експлоатация дотогава.

Свързани теми

Предишна публикация
Пентагонът и Lockheed Martin готвят договор за F-35 на стойност $34 млрд.
Следваща публикация
Нова Зеландия купува C-130J и планира обновяване на военната си авиация
682 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Катастрофиралият Boeing 737 Max е имал проблеми със сензорите за измерване на скоростта

Катастрофиралият Boeing 737 Max 8 на индонезийската авиокомпания Lion Air е имал проблеми със сензорите за определяне на приборната скорост (популярно известни като „Тръба на Пито”) в последните си четири полета. Това са съобщили от индонезийските разследващи органи, цитирани от Reuters.

Полетя първият ACJ319neo

Първият ACJ319neo, корпоративна версия на A319neo, изпълни първия си полет на 24 април 2019 г. Това съобщават от европейския самолетостроител Airbus.

Boeing ще се опита да убеди бразилските власти в добрите си намерения спрямо Embraer

Американският самолетостроител Boeing ще се опита да разсее съмненията в бразилското правителство по отношение на евентуалното обединение с бразилската компания Embraer. Това съобщава Reuters.

Boeing и Embraer правят отделна компания за производство на пътнически самолети

Boeing и Embraer ще създадат отделна компания, която ще се заминава с производството и продажбата на пътническите самолети от фамилията E-Jet, които в момента се строяха от бразилския производител. Това съобщава местният вестник O Globo, цитиран от Reuters.

Меню