Все още няма график за връщането на Boeing 737 Max в експлоатация

682 прочитания

Федералната авиационна администрация (FAA) на САЩ е заявила, че все още няма никакъв конкретен график за връщане в търговска експлоатация на модела Boeing. Това съобщава Reuters.

По-рано днес, Bloomberg съобщи, че моделът 737 Max най-вероятно ще възстанови полетите си през декември. Информационната агенция се позова на източници в FAA. Типът не лети вече повече от три месеца, след две тежки катастрофи в Индонезия и Етиопия.

Според FAA, цитирани от Reuters, в момента няма конкретен график за връщане на типа в търговска експлоатация, като това нещо ще стане факт, само когато администрацията е сигурна, че типът е безопасен.

От Boeing са отказали коментар за Reuters.

Информационната агенция съобщава, че не се очаква през тази седмица Boeing официално да предостави на FAA софтуерния ъпдейт за системата за управление на модела 737 Max. Преди това да стане, няма как да стартира процеса по сертификация, нито да започнат мероприятия по модифициране на програмата за обучение на екипажите на самолета.

Преди почти месец от Boeing обявиха, че са приключили работата по ъпдейта, но той още не е представен на FAA.

През това време, операторите на типа продължават да анулират полети, които трябва да се изпълняват със 737 Max. American Airlines обяви в неделя, че ще анулира около 115 полета дневно до септември, тъй като не очаква типът да се върне в експлоатация дотогава.

Свързани теми

Предишна публикация
Пентагонът и Lockheed Martin готвят договор за F-35 на стойност $34 млрд.
Следваща публикация
Нова Зеландия купува C-130J и планира обновяване на военната си авиация
682 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Катастрофиралия 737 е имал технически проблеми при предпоследния си полет

Катастрофиралият вчера, 29 октомври 2018 г., пътнически самолет Boeing 737 Max 8 е имал технически проблеми при предпоследния си полет, включително и ненадеждни показатели на скоростта. Това са съобщили от разследващите индонезийски органи, цитирани от Reuters.

Авиокаст: Епизод 17

Продължаваме с темата за полетите София – Скопие и какво въобще се случва с оператора…

Boeing 737 аварира на кацане в Сочи

Пътнически Boeing 737-800 на руската авиокомпания UTAir е аварирал при кацане на летището в Сочи и е излязал от пистата. Инцидентът е станал днес, 1 септември 2018 г., няколко от пасажерите са пострадали, но са без опасност за живота.

Boeing 777-9 ще изпълни първия си полет през юни

Boeing планира да започне летателните изпитания с модела 777-9 през юни. Това съобщава Reuters, позовавайки се на собствени източници, запознати с графика на самолетостроителя.

Карго самолетите може да преминат към едночленни екипажи в обозримо бъдеще

Преминаването от двучленен към едночленен екипаж може да спести милиарди на авиационната индустрия, но за сега единствено това е реалистично да се случи на борда на карго авиокомпаниите. Това съобщава Reuters в свой репортаж по темата.

Меню